A3 Haber

‘Kabe fotoğrafı’ soruşturmasında gözaltına alınan iki öğrenci tutuklandı

‘Kabe fotoğrafı’ soruşturmasında gözaltına alınan iki öğrenci tutuklandı

‘Kabe fotoğrafı’ soruşturmasında gözaltına alınan iki öğrenci tutuklandı
Ocak 30
22:53 2021

Mahkemede gözaltına alınan dört Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden ikisinin tutuklanmasına karar verildi. Diğer iki öğrenci ise konutu terk etmeme ve adli kontrol tedbiri uygulanmasıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört öğrenciden ikisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, diğer iki öğrenciyi ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Boğaziçi Üniversitesi önünde dini sembollere hakaret edilmesi olayıyla ilgili olarak resen başlatılan soruşturma kapsamında dört şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan 2 şüphelinin tutuklanması, 2 şüpheliye ise konutunu terketmeme adli kontrolü uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulunulmuştur.

Ayrıca LGBTİ+ isimli Çalışma kulübünün odasında arama kararına istinaden yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen bir soruşturma daha başlatılmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Rektörlük de soruşturma başlattı

Mahkeme, dört öğrenciden ikisinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer iki öğrenci ise konutu terk etmeme ve adli kontrol tedbiri uygulanmasıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü de konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Üniversiteden yapılan açıklamada, Rektörlük tarafından söz konusu Kabe görseliyle ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER