A3 Haber

DSÖ’den İngiltere’ye “aşı milliyetçiliğine son verin” uyarısı

DSÖ’den İngiltere’ye “aşı milliyetçiliğine son verin” uyarısı

DSÖ’den İngiltere’ye “aşı milliyetçiliğine son verin” uyarısı
Ocak 31
08:52 2021

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere’yi ülkedeki risk grubundaki kişilere koronavirüs aşıları tamamlandıktan sonra dağıtımı durdurup küresel aşı dağıtımına yardım etmeye başlamaya çağrısı yaptı.

The Guardian’da yer alan habere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülke genelinde tüm yetişkin gelecek sonbahara kadar aşılanmalarını hedeflediğini söylerken DSÖ, ülkelerin amacının, 2 milyar doz aşıyı küresel anlamda adil olarak dağıtılmasını sağlamak olması gerektiğini vurguladı.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, İngilizlere seslenerek “Bekleyebilirsiniz” demek istediğini söyledi. Harris, eşit aşı dağıtımını sağlamanın ‘doğru olan’ adım olduğunu vurguladı. Harris, “Ülkelerden beklediğimiz yüksek ve orta risk grubundaki insanları aşıladıktan sonra küresel aşı sürecine yardım etmelerini bekliyoruz”

İngiltere, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, aşılamada en hızlı ülkeler oldu. Öte yandan pek çok yoksul ülke henüz aşılama sürecine dahi başlamadı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise “aşı milliyetçiliğinin” salgın sürecini uzatabileceği konusunda uyarıda bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER