A3 Haber

Selçuk Özdağ: Muhalif görünüp aslında iktidara hizmet eden ciddi bir kesim var

Selçuk Özdağ: Muhalif görünüp aslında iktidara hizmet eden ciddi bir kesim var

Selçuk Özdağ: Muhalif görünüp aslında iktidara hizmet eden ciddi bir kesim var
Ocak 31
14:34 2021

Ankara’da evinin önünde sopalı silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ “Muhalif gibi görünüp aslında iktidara hizmet eden ciddi bir kesimin olduğunu” belirtti.

CHP’den istifa eden üç milletvekili ile Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil olup olmayacağı gibi tartışmaları değerlendiren Selçuk Özdağ “Muhalif gibi görünüp aslında iktidara hizmet eden ciddi bir kesim var. Amaçları hem muhalefeti dejenere etmek, hem de iktidara dolaylı katkı sunmak” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP ve Saadet Partisi ile İyi Parti’deki gelişmelerin aynı adresin kâr hanesine yönelik hamleler olduğunu belirterek toplumun bu tip manipülasyonlara karşı yoğurdu üfleyerek yediğini söyledi.

Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

  • Muhalefetin içinden ne kadar ayrık, ne kadar farklı ses çıkarsa -devleti yönetip yönetemeyeceklerine dair- kuşkuların artacağını biliyor, vatandaşa, bu muhalefet partileri kendi içinde bile bütün değil, ülkeyi nasıl yönetecekler dedirtmek istiyorlar.
  • İYİ Parti’de bir il başkanı ile ilgili spekülasyon, SP’de Asiltürk’e yapılan ziyaret ve CHP’de 3 milletvekilinin istifası hep aynı adresin kar hanesine yönelik hamleler.
  • Muhatapları-Asiltürk hariç- bunu amaçlamamış olsalar bile, bunun kime ve neye hizmet edeceğini bilecek kadar siyasi tecrübeye sahip insanlar. Lakin toplum bu tip manipülasyonlara o kadar alıştı, o kadar tecrübe kazandı ki artık yoğurdu üfleyerek yiyor.
  • Konuşana değil, kimin nemalandığına bakıyor. Lafı sahibi ile değil, amacı  ve kime ne kazandırdığı ile tartıyor.
  • Medyada da bu amaçla istihdam edilmiş bir sürü isim var, muhalefet eder gibi yapıp, iktidarın değirmenine su taşıyorlar. Vatandaşın yandaş yazarlara inanmadığını görüp, inandırıcılık sorununu  muhalif  görünerek izale etmeye çalışıyorlar.
  • Bunlar daha çok geçmişte Ergenekon/Balyoz davalarında mağdur edilmiş yahut ulusalcı görünenler arasında çıkıyor.
  • Bugün Türkiye’nin bir numaralı meselesi başkanlık sistemi ve Erdoğan’ın tek adamlık tutkusudur.Çünkü diğer sorunların büyümesi bu sorunun varlığından kaynaklanıyor.
  • Danışmanı eski TKP’li M.Uçum’un açık gönüllülükle belirttiği gibi bu sistem tek kişilik bir hükümet sistemidir.
  • Daha birkaç yıl önce, ülkenin çoğalan problemleri tek merkezden çözülemez, merkezin bazı yetkilerinin yerel yönetimlere devredilmesi, kısaca özerkleşme yolunun açılması gerekir, diyorlardı.
  • Bugün ise ülkeyi yönetmek için tek bir adam yeter,  diyorlar.Bir yerde ilkeler kaybolunca her şey mümkün hale gelir. İlkesizlik muhali mümkün yapar, çelişkilerden rahatsız olmaz, bunu siyasi mücadelenin bir gereği gibi görür.
  • Eğer  iktidar siyasetinde ilke diye bir şey kalsaydı bugün TV ekranlarını dolduran bazı isimlerin televizyonlara yaklaştırılmaması gerekirdi.
  • Düne kadar gazetesinde, dergisinde Türk milliyetçilerini, askeri, polisi, MİT görevlilerini hedef gösteren biri bugün kürsülerde akil adam gibi muamele görmezdi. 12 Eylül öncesini yaşayanlar bilir, o yayınlar yüzünden onlarca insan, devlet görevlisi hayatını kaybetti.
  • Türk ordusu Kıbrıs’ta işgalcidir, TSK Fırat’ın ötesinde boğulmuştur, diye sevinç çığlıkları atıp, yazılar yazanlar bugün muteber adam pozisyonunda.
  • Çözüm sürecinde,Apo Başkan, PKK şampiyon diye nara atanlar bugün millete sen HDP’lisin, sen Fetö’cüsün diye racon kesiyor. İktidarda kalma uğruna, sinesinde bu millete düşmanlık barındıranlara ekranların açılmasında beis görülmüyor.
  • İktidar köşeye sıkıştıkça  daha nice muhalif gözükenin maskelerinin düştüğüne tanık olacağız. Sağ gösterip sol vuranlar, sol gösterip sağ vuranlar,muhalif görünüp yandaş olanlar, içi kilise, dışı cami olanlar tek tek ortaya çıkacak.
  • Şair boşuna, Nice Hacılar gördüm, koynunda Haçlar çıktı, dememiş.
  • Bugün öyle bir süreçten geçiyoruz. Vatandaş bu çok yüzlü siyaseti ve onun insan malzemesini artık tanımakta zorlanmıyor. Seçim ihtimalinin belirdiği bir dönemde bu ayrışmaların amacını, kime ve neye yaradığını görüyor.
  • Aldana aldana aldanmamayı öğreniyor. Onun için bu operasyonların hiç biri iktidarı kurtaramayacak. Türk milleti nereye gittiğini, hangi hırslara alet edildiğini görüyor. İlk seçimde de hükmünü vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER