A3 Haber

Wushu Federasyonu şaşırtmadı: Kendi açıklamasına erişim yasağı kararı aldırdı

Wushu Federasyonu şaşırtmadı: Kendi açıklamasına erişim yasağı kararı aldırdı

Wushu Federasyonu şaşırtmadı: Kendi açıklamasına erişim yasağı kararı aldırdı
Ocak 31
09:48 2021

Aynı turnuvaya hem hakem hem sporcu olarak katılan Wushu sporcusu Elif Akyüz hakkında BirGün’ün yaptığı haberlere erişim engeli getirildi. Erişim engeli gelen haberlerin arasında Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün de yaptığı açıklama da var.

BirGün gazetesinin Wushu Federasyonu’na ilişki yaptığı haberlere erişim engeli getirildi. Erişim engeli getirilen haberlerin arasında Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün de açıklamaları bulunuyordu.

“Akyüzlerden bilindik savunma: Bayrak düşmanı vatan hainleri bizi çekemiyor” başlıklı haberde Elif Akyüz ve Necmettin Erbakan Akyüz’ün sosyal medya üzerindeki paylaşımları yer alıyor. Sakarya 3. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 29 Ocak 2021 tarih ve 2021/296 sayılı kararıyla alınan engel kararına gerekçe olarak ‘kişilik hakları ihlali’ni gösterdi.

Akyüz’ün tartışmalı şampiyonluğu incelendi: Rakiplerine göre geride, bu puanı almamalıydı’ başlıklı haberinin kaynağı YouTube’da yayın yapan ve Akyüz’ün 2011’de kazandığı dünya şampiyonluğunu teknik olarak inceleyen Wushuleaks adlı bir hesaba ait.

‘Wushuda yeni perde: Şampiyonlukları da sahteymiş’ haberinin kaynağı ise Uluslararası Wushu Federasyonu. (IWUF) IWUF’un düzenlediği resmi dünya şampiyonaların da Elif Akyüz’ün iddia ettiği gibi sadece bir şampiyonluğu bulunuyor. Wushu dünya şampiyonalarıyla ilgili detaylara buradan ulaşılabilir: http://www.iwuf.org/competitions/iwuf-official-events/world-wushu-championships/

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER