A3 Haber

Ege Denizi’nde peş peşe depremler

Ege Denizi’nde peş peşe depremler

Ege Denizi’nde peş peşe depremler
Şubat 01
09:00 2021

Ege Denizi’nde İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 4.1’lik depremden yaklaşık 45 dakika sonra aynı noktalarda 5.2’lik bir deprem daha gerçekleşti. Arka arkaya depremler endişeye neden olurken saat 09.00’da bir kez daha sallandı. Ege kıyılarında yer alan şehirlerde her iki deprem de hissedildi.

AFAD’ın açıklamasına göre, Ege Denizi’nde İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03’te 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre deprem yerin 25 kilometre derininde ve Karaburun’un 43 kilometre açıklarında gerçekleşti.

Depremin üzerinden henüz 45 dakika geçtikten sonra 5.2’lik bir deprem daha gerçekleşti, ilk belirlemelere göre ikinci deprem yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı ve daha geniş bir alanda hissedildi.

Arka arkaya depremler paniğe neden olurken saat 09.00’da yerin 10.9 kilometre derinliğinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Tunç Soyer’den açıklama

Ege Denizi’nde arka arkaya yaşanan depremlerin ardından sosyal medyadan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

11:35 sularında yine sallandı

Ege Denizi açıklarından peş peşe depremler meydana gelirken saat 11:35 sularında Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 5.2’lik bir deprem daha meydana geldi.

Bakan Kurum: Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un arka arkaya olan depremlere ilişkin, “Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde:

“İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.” 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER