A3 Haber

Hatalı park eden araca not bıraktığı için gözaltına alınmıştı: Savcının ‘tehdit soruşturması’ açtığı ortaya çıktı

Hatalı park eden araca not bıraktığı için gözaltına alınmıştı: Savcının ‘tehdit soruşturması’ açtığı ortaya çıktı

Hatalı park eden araca not bıraktığı için gözaltına alınmıştı: Savcının ‘tehdit soruşturması’ açtığı ortaya çıktı
Şubat 01
14:44 2021

Ordu Ünye’de savcının talimatıyla altı saat gözaltında tutulan Süleyman Uysal’ın park etmiş bir otomobilin camına iliştirdiği “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize” yazılı notu tehdit olarak değerlendirildiği ortaya çıktı. CHP’li Mustafa Adıgüzel ise arabasına not bırakılan savcının arkadaşı olan nöbetçi savcının talimatıyla Uysal’ın gözaltına alındığını ve olayla ilgili olarak araya giren kanaat önderlerinin tehdit edildiğini söyledi.

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Süleyman Uysal, yanlış yere park edilen otomobilin camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize” şeklindeki notu bıraktı. Ardından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Uysal gözaltına alındı. Emniyet nezarethanesinde 3 saat bekletilen Uysal’ın tüm işlemleri 6 saat sürdü. Geceyi emniyette geçiren Uysal, daha sonra serbest bırakıldı.

“Mala zarar verme soruşturması derdest” 

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili yaptığı açıklamasında, “İfade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” denildi.

Bakanlıktan HSK’ye soruşturma izni

Uysal’ın Savcı talimatıyla gözaltına alınması kamuoyunun tepkisini çekti. Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na Uysal’ı gözaltına aldıran savcı hakkında soruşturma izni verdi.

Nota tehditten soruşturma 

Uysal’ın avukatı Yiğit Küçükoğlu ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, müvekkilinin bıraktığı notun savcı tarafından ‘tehdit’ olarak görüldüğünü ve soruşturmanın başladığını ifade etti. Avukat Küçükoğlu, “Araç sahiplerinin yargı mensubu olmasıyla birlikte mektup yoluyla tehdit ve mala zarar vermek iddialarıyla soruşturma açıldı ve gözaltına alındı” dedi.

Küçükoğlu, Uysal’ın serbest bırakıldığını ancak soruşturmanın devam ettiğini kaydederek, “Bu durum hukukun usulen uygunluk sağladığı bir durum olsa dahi adaletsiz bir davranış olmasından kaynaklı kamuoyunda büyük ses getirmesiyle beraber ilgili mercilerin de kamuoyunun çağrısına kulak vermesi memnuniyet uyandırıcı” diye konuştu.

“Adalet Reformu’nda tartışılması lazım”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise olayda savcının konuyu ‘gurur yapıp’ Uysal’ın bulunması için kamera kayıtlarını incelettiğini, emniyete aldırdığını ve arkadaşı olan nöbetçi savcının da ona destek verdiğini belirterek, “Araya giren kanaat önderlerine de tehditler savruluyor” dedi.

Türkiye’de adaletin olmadığını savunan Adıgüzel, “Hakimler ve savcılar adaleti temsil etmek yerine kendi keyifleri veya kendilerine talimatlandırılan konular için adaleti kullanmaktadır” diye tepki gösterdi. Adıgüzel, Uysal’ın başına gelenlerin münferit bir olay olmadığını kaydederek, “Bu tür olayları engelleyecek şekilde kanunları uygun hale getirmek lazım. Kanun uygulayıcıları da liyakatli şekilde atamanız lazım. Kanunlarımız yetersiz. Üstüne liyakatsiz hakim ve savcılarla karşı karşıyayız. Yeni adalet reformunda bu konuların tartışılması lazım” dedi. (ANKA)

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER