A3 Haber

Saadet ile HDP arasında görüşme: “Demokrasi programı” konuşuldu

Saadet ile HDP arasında görüşme: “Demokrasi programı” konuşuldu

Saadet ile HDP arasında görüşme: “Demokrasi programı” konuşuldu
Şubat 01
19:25 2021

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile bir araya geldi. “Demokrasi programı” kapsamında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşen HDP heyeti, ikinci ziyareti Saadet Partisi’ne yaptı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmede HDP’li Buldan’a, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Parti Sözcüsü Ebru Günay ve beraberlerindeki heyet, Karamollaoğlu’na ise, Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ve Parti Sözcüsü Birol Aydın eşlik etti.

Görüşme sonrası Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın yazılı açıklama yaptı. Aydın, “Yapılan ziyaretin uzlaşı ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz” dedi.

Uzlaşı ve hoşgörü mesajı

Saadet Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

  • Milletimiz, son zamanlarda toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmanın sona erdirilmesine dair çaba ve adımlardan memnuniyet duymaktadır. Bu kapsamda bütün toplumsal kesimler, STK’lar ve siyasi partilerden Türkiye’de bir uzlaşı ve hoşgörü iklimine dönük adımlar atmasını beklemektedir.
  • Saadet Partisi, milletin bu beklentisi kapsamında; milletimizin ve ülkemizin sorunlarını ortak yaşama iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerle konuşmaya ve müzakere etmeyi önemsemektedir.
  • Halkların Demokratik Partisi’nin bugün partimize yapmış olduğu ziyarette ülkemizin ve insanımızın çözüm bekleyen sorunları karşılıklı olarak konuşulmuştur. Yapılan ziyaretin uzlaşı ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER