Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan “Boğaziçi” açıklaması: Onlar rektörün odasını basmaya kalkan teröristler

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz?” diye sorarak “Onlar rektörün odasını basmaya kalkan teröristler” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin konuştu. Eylemcileri hedef alan Erdoğan, “Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz?” diye sordu.

“Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili yaptığı açıklamalara baktığınızda, terör örgütü temsilcilerini bu ülkenin evlatları olarak tanımlıyor” diyen Erdoğan, “Milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak kabul etmiyoruz. Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak ve asla fırsat vermeyeceğiz. Gereği neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Artık bu ülke, Taksim’deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır” dedi.

“LGBT yok öyle bir şey”

Erdoğan, “Onlar rektörün odasını basmaya kalkan teröristler” dedi. Cumhurbaşkanı “LGBT, yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle yürüyecek” ifadesini de kullandı.

Yeni anayasa hakkında konuşan Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin dün yaptığı olumlu açıklamaları memnuniyetle karşıladık. Olumlu katkıda bulunmak isteyen herkesi yeni anayasa çalışmaları içinde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak kabul etmiyoruz”

Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı 

Yeni Anayasa açıklaması

Soylu ortaya atmıştı

Rektörün odasının basılacağı iddiası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ortaya atılmıştı.

Soylu, kendilerinde rektörün odasının basılmak istendiğine dair bilgi olduğunu iddia etmişti.

Exit mobile version