A3 Haber

İstanbul’da bir bölge “riskli alan” ilan edildi

İstanbul’da bir bölge “riskli alan” ilan edildi

İstanbul’da bir bölge “riskli alan” ilan edildi
Şubat 03
09:48 2021

İstanbul Zeytinburnu’nda 33 bin metrekarelik alana “riskli alan” statüsü verildi. Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

İstanbul Zeytinburnu’nda Merkezefendi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar “riskli alan” ilan edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’in imzasıyla yayınlanan kararla, ilçenin Merkezefendi mahallesinde 33 bin 938 metrekarelik bir bölge ‘riskli alan’ oldu ve bölgenin koordinatları yayımlandı.

Riskli alan ilan edilmesi ne anlama geliyor?

Zemin yapısı ya da zemin üzerinde yer alan yapılaşma nedeni ile can ve mal kaybına yol açma riski bulunan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanlara riskli alan adı verilmektedir. Planlama ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu, imar mevzuatına aykırı bir şekilde yapılaşmaya gidilen, altyapısı hasarlı olan ya da ağır hasar alan, üzerinde bulunan her 100 konuttan en az 65 tanesinin imar mevzuatına aykırı olarak inşa edildiği belirlenen yerlerde riskli alan ilan edilebilmektedir.

Riskli alan olarak belirlenen bölgede yer alan taşınmazlar riskli yapı tespit raporu aranmaksızın yıkılırken uzlaşma süreci sonrasında tahliye ve yıkım işlerine başlanmaktadır. Yıkılan binalar TOKİ eli ile tekrar depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER