A3 Haber

Kayyum rektör Melih Bulu: İstifa etmeyi asla düşünmüyorum

Kayyum rektör Melih Bulu: İstifa etmeyi asla düşünmüyorum

Kayyum rektör Melih Bulu: İstifa etmeyi asla düşünmüyorum
Şubat 03
09:38 2021

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından öğrenci ve akademisyenler tarafından bir aydır protesto edilen AKP’li Prof. Melih Bulu, istifayı asla düşünmediğini söyledi. Bulu, “Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak” açıklamasını yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasına yönelik protestolar devam ediyor. Öğrencilere yönelik polis şiddetinin her geçen gün artması tepki çekiyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Melih Bulu’ya açık mektup yayımlayarak istifaya davet etmişti.

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya konuşan Bulu, “Peki ama bitme emaresi var gibi görünmüyor. Üstelik 6 ay çok uzun bir süre, böyle karmakarışık bir 6 ay geçer mi?” sorusuna,  “Elbette böyle sert geçecek bir 6 ay değil. Tansiyon düşecek ancak 6 ay içinde kriz tamamen biter” yanıtını verdi.

Alçı yazısında, “Geldiğinden beri 100 kadar akademisyenle konuşmuş. Yeni rektörün iddiasına göre 20 kadar hoca mahalle baskısı uygulayarak işi bloke ediyor” ifadesini kullandı.

“DEVA Partisi’nden çok tepki geldi, Aygören geri adım atmak zorunda kaldı”

Melih Bulu’nun danışman olarak atadığı Oğuzhan Aygören’in atamayı reddetmesi hakkında konuşan Bulu, “Oğuzhan Hoca ile eski tanışıklığımız var Nagehan Hanım. Aramızda hep birlikte ne yapabiliriz diye konuşurduk. Ben kendisini rektör danışmanlığına atadığımda başta her şey iyiydi ancak sonra mensubu olduğu DEVA Partisi’nden çok tepki geldi, o nedenle geri adım atmak zorunda kaldı.”

LGBT açıklaması

Bulu’nun açıklamaları şöyle:

“(LGBT kulüp üyeliklerinin sonlandırılması) Burada LGBT kimliği hedef alınıyor gibi bir yaklaşım yok, Boğaziçi kurumsal olarak her kimliğe saygılıdır. Benim LGBT bireylere yönelik asla bir tepkim söz konusu değil. Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım. Ancak bu üniversitede kulüpleşmek için önce aday kulüp statüsü alınıyor siz de biliyorsunuzdur, 2 senelik bir izleme süresi oluyor. LGBT aday kulüptü, henüz kulüpleşmemişti. Açıkçası süre aşımı vardı, bizden önceki yönetim işi uzatmış, 6 ay kadar önce dolmuş süre. Bu infiale yol açan serginin materyalleri LGBT kulüp odasından çıkınca, bir de üzerine PKK ile ilgili bir materyel de yine aynı odada bulununca kulüp adaylığı iptal edildi. Öğrenciler bunun üzerine rektörlük binasını ablukaya aldılar.”

İstifa sorusuna yanıt

Yazısında, Melih Bulu’ya istifayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu söyleyen Alçı, Bulu’nun “Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak” yanıtını verdiğini aktardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER