A3 Haber

Boğaziçi’nde başlayan protestolar ülke genelinde devam ediyor: İşte saat saat gelişmeler…

Boğaziçi’nde başlayan protestolar ülke genelinde devam ediyor: İşte saat saat gelişmeler…

Boğaziçi’nde başlayan protestolar ülke genelinde devam ediyor: İşte saat saat gelişmeler…
Şubat 04
18:21 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasına yönelik protestolar ülke genelinde devam ediyor. Protestolarda polisin öğrencilere uyguladığı şiddet tepki çekerken, her geçen gözaltına alınan öğrenci sayısı da artıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı AKP’li Prof. Melih Bulu’ya karşı yapılan protestolarını sürdüren Boğaziçi öğrencilerine tüm yurttan destek yağıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan ve onlarca öğrencinin gözaltına alındığı eylemler sürerken, yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen eylemlere polis sert müdahale ediyor.

Saat saat gelişmeler:

Saat 21.30: Çağdaş Hukukçular Derneği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı; ikisi hakkında yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmaları kararı verildiği bildirildi.

Saat 19.58: Çanakkale’deki Boğaziçi’ne destek eylemine polis saldırdı. Saldırıda dokuz yurttaş gözaltına alındı.

Saat 19.52: Dünya çapından düşünür Judith Butler, Noam Chomsky gibi isimlerin aralarında olduğu 3 bini aşkın akademisyen ve düşünür, polis şiddetini kınamanın yanı sıra üniversite özerkliğini savundu. İmzacılar Bulu’ya da istifa çağrısı yaptı.

Saat 19.40: Kadıköy’de, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki “kayyum rektör” protestolarına destek eyleminde gözaltına alınan 23 kişiden 10’u tutuklama talebiyle, 13’ü ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Saat 18.10: Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenciler rektörlük binası önünde protestolarına devam ediyor. Öğrenciler “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyerek eylemlerini sürdürüyor.

Saat 18.04: Samsun’da Boğaziçi Üniversitesi’ne destek eylemine saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER