A3 Haber

Kadıköy’deki eylemde gözaltına alınan 10 kişi hakkında tutuklama talebi

Kadıköy’deki eylemde gözaltına alınan 10 kişi hakkında tutuklama talebi

Kadıköy’deki eylemde gözaltına alınan 10 kişi hakkında tutuklama talebi
Şubat 04
19:42 2021

İstanbul Kadıköy’de, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki “kayyum rektör” protestolarına destek eyleminde gözaltına alınan 23 kişiden 10’u tutuklama talebiyle, 13’ü ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Öğrenciler, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto amaçlı 2 Şubat Salı günü Kadıköy’de toplanmıştı. Gösterilere polis orantısız güçle karşılık vermiş, 105 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 105 kişiden 82’si işlemlerinin ardından dün serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi savcılığa çıkarılan 23 kişiden 10’u, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçundan tutuklanmaları, 13’ü adli kontrol altına alınmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği: 11 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi 

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı; ikisi hakkında yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmaları kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kadıköy 2 Şubat eyleminden gözaltına alınıp bugün adliye getirilen, Adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı; 2’si hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmaları kararı verildi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER