Site icon A3 Haber

Meral Akşener yarın ifade verecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener referandum sürecinde YSK’ye hakaret ettiği gerekçesiyle yarın ifade verecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener referandum sürecinde YSK’ye hakaret ettiği gerekçesiyle yarın saat 10:00’da Ankara Adliyesi’nde ifade verecek.

Akşener, referandum seçimlerinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “YSK suç işlemiştir. Türkiye 71 yıl sonra 1946 seçimlerinde yaşanan skandalların 2017 örneğini yaşıyor.Türkiye bu ayıbı sürdüremez” demişti.

“Uyutulan bir soruşturma iddianameye çevrilerek dava açıldı” 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

“Bu soruşturma her ne hikmetse 31 Mart sürecinden hemen sonra apar topar iddianame düzenlenerek dava açılmış” diyen Poyraz, “Yenilenen İstanbul seçimlerinden bir gün sonra da sayın genel başkanımız hakkında 2016 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bir soruşturma başlatıldı” ifadelerine yer verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre bu soruşturmanın 2019’daki yenilenen İstanbul seçimlerinden sonra apar topar bir gizlilik kararı ile dosyaya koyulduğuna değinen Poyraz, “Antalya’daki yargılamaya ilişkin genel başkanımızın ısrarla ifadesi istendi. Genel başkanımız ile yarın Yüksek Seçim Kurulu’na ilişkin ifadesini vermek için eşlik edeceğiz” dedi.

Akşener’in ifadesi istenen açıklamasını detaylandıran Poyraz, şöyle konuştu:

“Bilirkişiden şikayetçi olduk” 

Bilirkişilerden şikayetçi olduklarını belirten Poyraz, şu ifadeleri kullandı:

Exit mobile version