A3 Haber

ODTÜ akademisyenlerinden Boğaziçi öğrencilerine destek: Gurur duyuyoruz

ODTÜ akademisyenlerinden Boğaziçi öğrencilerine destek: Gurur duyuyoruz

ODTÜ akademisyenlerinden Boğaziçi öğrencilerine destek: Gurur duyuyoruz
Şubat 05
14:00 2021

ODTÜ’de akademisyenler cübbeleriyle yaptıkları basın açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan eylemlere katılan öğrencilere destek verdi.

A3 Haber Merkezi | ODTÜ’de öğretim elemanları, cübbelerini giyerek Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan ve birçok ile yayılan eylemlere katılan öğrencilere destek verdi. Açıklamada konuşan ODTÜ İktisat Bölümünden Prof. Erkan Erdil, rektör atamalarına karşı temel evrensel özerk, demokratik, üretken üniversite akademik geleneklerini ve ilkelerini savunanlarla gurur duyduklarını söyledi.

Akademisyenler, tüm üniversitelerde rektörlerin ve diğer yöneticilerin üniversite öğretim elemanlarının katıldığı seçimlerle belirlenmesi çağrısında bulundu. Fizik Bölümü önünde yapılan basın açıklamasında protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Erdil, bu hakkı kullanan öğrencilerin polis şiddetiyle karşı karşıya kalmasına tepki gösterdi.

Erdil, “ODTÜ öğretim elemanları olarak, üniversitelerin akademik, idari ve mali özerkliğe sahip ve bu özerkliğin sonucunda topluma hesap verebilen demokratik kurumlar olması gerektiğini düşünüyoruz. Üniversitelerin herhangi bir baskıya maruz kalmaması ve siyasi faaliyetlerin bir aracı olarak kullanılmaması toplumsal refah açısından önemlidir. Ülkemizdeki tüm üniversitelerde rektörlerin ve diğer yöneticilerin üniversite öğretim elemanlarının katıldığı seçimlerle belirlenmesi çağrımızı yineleriz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER