A3 Haber

Çorum Valisi İskilipli Atıf anmasını savundu: Doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyorum

Çorum Valisi İskilipli Atıf anmasını savundu: Doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyorum

Çorum Valisi İskilipli Atıf anmasını savundu: Doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyorum
Şubat 07
22:27 2021

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteğiyle gerici ayaklanmalara liderlik eden İskilipli Atıf’ı anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, eleştirilere karşı kendini savundu. Atıf’ı ‘ilim, aksiyon ve dava adamı’ olarak tanımlayan Çiftçi, “Ben İskilip’te yaptığımız anmanın doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyor, mahşeri vicdanda makes bulacağına can-u gönülden inanıyorum” dedi.

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile İskilipli Atıf’ı anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

BirGün’ün haberine göre İskilipli Atıf için “İlim, aksiyon ve dava adamı” ifadesini kullanan Çiftçi, ölümünün 95’inci yılında İskilipli Atıf’ın mezarı başında dua ettiklerini ve ardından İskilip Ulu Cami’de mevlid okuyarak andıklarını söyledi. Vali Mustafa Çiftçi, kendini şöyle savundu:

“Pandemi nedeniyle gerçekleşitremedik”

“1876-1926 yıllarında yaşayan ilim, aksiyon ve dava adamı M. Atıf Efendi’yi geçen yıl da (2020) Valiliğimiz, Çorum Belediye Başkanlığımız, Hitit Üniversitemiz ve Atıf-Der işbirliğiyle anmış ve bilimsel bir sempozyumda ilmi, içtimai ve siyasi yönleriyle ele almıştık. Gayemiz İskilipli M. Atıf Efendiyi tartışmalı alandan ilmi alana çekmek, eserleri ve hayatıyla değerlendirmek, nihai hükmü aziz milletimizin vicdanına bırakmaktı. Bu yıl da düzenlemeyi düşündüğümüz sempozyumu pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik, onun yerine bu yıl Atıf-Der’in organize ettiği şekliyle sade bir kabir ziyareti ve mevlid programıyla sınırlı tuttuk.”

Kuvayi Milliye düşmanının anılması tepki çekmişti

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye karşıtı Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, idam edilişinin 95’nci yılında devlet erkânı ve AKP’lilerin de katıldığı törenle anılmış, bu etkinlik kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Atıf Derneği’nce organize edilen programa, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek, Atıf’ın aile yakınları katılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER