A3 Haber

Prof. Akın açık açık uyardı: İstanbul’da salgın koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak

Prof. Akın açık açık uyardı: İstanbul’da salgın koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak

Prof. Akın açık açık uyardı: İstanbul’da salgın koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak
Şubat 07
08:23 2021

Mutasyonlu virüsün Türkiye’de sayısının her geçen gün artması paniğe yol açarken Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın kritik uyarılarda bulundu. Mutasyonlu virüslerin de girmesiyle birlikte riskin daha fazla hızlandığını belirten Akın, “Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Levent Akın ülkemizde koronavirüs salgının son seyrine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Akın, “İstanbul’da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi” dedi.

“Kurumların salon toplantıları rahatsız edici…”

Akın, “İşverenlere ısrarla mesai saatlerini değiştirin diyoruz ama dinlemiyorlar” eleştirisini yaptı.  Akın, “Kurumların salon toplantıları da rahatsız edici” diye konuştu. Akın, “Boğaziçi eylemleri sağlık yönünden tereddüt ettiriyor. Çocuklar iç içe… Bazıları maskesiz. Yeni mutant virüs 16 yaşından altını da etkiliyor…” ifadesini kullandı.

Kanser hastalarında daha mı uzun kalıyor?

Kanser hastalarında virüsün daha fazla vücutta kaldığını belirten Akın, “Kanser hastalarında ümmin yetmezlik dolayısıyla virüs çoğalıyor ve daha uzun süre kalıcı etkisini devam ettiriyor. Normal bir insanda 14 gün en fazla 28 gün ise kanser hastasında 60-90 güne kadar çıkabiliyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER