A3 Haber

Enerji Bakanı: Pandemi döneminde 53 bin elektrik, 123 bin doğalgaz abonesi borcunu ödeyemedi

Enerji Bakanı: Pandemi döneminde 53 bin elektrik, 123 bin doğalgaz abonesi borcunu ödeyemedi

Enerji Bakanı: Pandemi döneminde 53 bin elektrik, 123 bin doğalgaz abonesi borcunu ödeyemedi
Şubat 08
14:02 2021

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “2020 yılının ilk 10 ayında 53 bin 840 elektrik abonesi ve 123 bin 657 doğalgaz abonesinin, faturalarını ödeyemediği için haklarında yasal işlem başlatıldı” dedi.

Enerji Bakanı Dönmez, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Gürer, Bakan Dönmez’e 2020 yılının ilk 10 ayında borcundan dolayı elektriği ve doğalgazı kesilen abone sayısını sormuştu. Bakan Dönmez önergeye şu yanıtı verdi:

 “Türkiye’de 2020 yılı, Eylül sonu itibariyle üretilen 269.203.049 elektrik faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının %0,94’ünde, Eylül sonu itibariyle üretilen 128.809.427 doğal gaz faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğal gaz abone gruplarının %0,45’indemevzuatına bağlı kalınarak geçici olarak kesinti uygulanmış olup, mevzuatı kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getiren bütün abonelere tekrar elektrik ve doğal gaz arzı sağlanmıştır.”

 “Böyle durumlarda hayati öneme sahip elektrik ve doğalgaz kesintisi yapılmamalı”

CHP’li Gürer, Bakan Dönmez’in yanıtını yorumlarken, şu açıklamayı yaptı:

 “Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar nedeniyle insanların evine ekmek bile götüremez bir duruma geldiği dönemde, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediği için kesinti uygulanması ve hatta haklarında yasal işlem başlatılması üzüntü vericidir. Sosyal devletçilik anlayışı gereği böyle durumlarda hayati öneme sahip elektrik ve doğalgaz kesintisi yapılmamalı ve faturalarını ödeyemedi diye insanlar hakkında yasal takip başlatılmamalıdır.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER