A3 Haber

Ankara Üniversitesi, “Dünya Yunanca Günü” etkinliğini iptal etti

Ankara Üniversitesi, “Dünya Yunanca Günü” etkinliğini iptal etti

Ankara Üniversitesi, “Dünya Yunanca Günü” etkinliğini iptal etti
Şubat 09
14:57 2021

Ankara Üniversitesi, gelen tepkilerin ardından iki üniversite ile düzenlemeyi planladığı “Dünya Yunanca Günü” etkinliğini “Amacını aşan bir algıya sebep olduğu” gerekçesiyle iptal etti.

Ankara, İstanbul ve Trakya Üniversiteleri tarafından düzenlenmesi planlanan ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliğinin gelen tepkilerin ardından iptal edildiği açıklandı.

Konuya ilişkin Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan Dünya Yunanca Günü etkinliği, amacını aşan bir algılamaya sebep olduğundan iptal edilmiştir.”

Seferis sunumu yapılacaktı

Ankara Üniversitesi, ev sahipliğinde yapılacak etkinliği şöyle duyurmuştu:

“Üniversitemiz ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 09 Şubat 2021 Salı günü saat:14.00’de internet ortamında ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği gerçekleştirilecektir.”

Etkinlik kapsamında Yunan şair Yorgos Seferis’in eserleri üzerinden sunumlar gerçekleştirilecekti. Ancak bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları, etkinliği eleştirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER