A3 Haber

Büyücü çetesine operasyon: 13 kişi gözaltına alındı

Büyücü çetesine operasyon: 13 kişi gözaltına alındı

Büyücü çetesine operasyon: 13 kişi gözaltına alındı
Şubat 10
12:37 2021

Dua okuma, muska yazma gibi yöntemleri kullanıp, büyü yaptıklarını iddia ederek dolandırıcılık yapan Suriyeli ‘büyücü çetesi’ne düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, ‘büyü yapma’ bahanesiyle dolandırıcılık yapan hepsi de Suriyeli çete tespit edildi. Polisin yaklaşık altı ay süren teknik ve fiziki takibinde, şüphelilerin Altındağ ilçesinde bir evi özel eşyalarla dizayn edip, büyü merkezine dönüştürdüğü belirlendi.

Şüphelilerin, mağdurları buraya davet edip, para karşılığında dua okuma, muska yazma gibi yöntemlerle büyü yaparak sorunlarını çözdüklerini iddia ettikleri tespit edildi. Çetenin ayrıca internet sitesi açtığı, bu site üzerinden de özellikle Arap ülkelerindeki yabancı uyruklu kişilerle görüntülü konuşup, aynı şekilde büyü yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

15 adrese baskın düzenlendi

Yapılan çalışmaların ardından belirlenen 15 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında özel dizayn edilen büyü evinin de bulunduğu 15 adreste yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli belgelere ve eşyalara el konuldu. Büyü merkezi olarak kullanılan evde yapılan aramada ele geçirilen eşyalar ise polisleri bile şaşkına çevirdi. Evde, büyü yapmada kullanıldığı öğrenilen kuru öküz kafası, küçük oyuncak bebekler, kırmızı renkli heykeller ve sandalyeye halatla bağlanmış oyuncak bebekler bulundu. Büyü yapmada kullanılan çok sayıda eşyaya el konuldu.

Öte yandan gözaltına alınan Suriye uyruklu şüphelilerin bir yıl öncesine kadar belediyeden yemek yardımı aldığı, son bir yıldır ise büyü yapma vaadiyle vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla cip ve villa satın alarak, lüks yaşam sürdüğü belirlendi. Polis, operasyon kapsamında iki kişiyi arama çalışmalarını ise sürdürüyor. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER