A3 Haber

Koronavirüse çok benzeyen yeni bir virüs keşfedildi

Koronavirüse çok benzeyen yeni bir virüs keşfedildi

Koronavirüse çok benzeyen yeni bir virüs keşfedildi
Şubat 10
13:35 2021

Bilim insanları, Tayland’ın doğusunda yaşayan yarasalarda Covid-19’a neden olan Sars-CoV-2 virüsüne yüzde 90’dan daha fazla benzeyen farklı bir virüs türü keşfetti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün kökenini araştıran bilim insanları Tayland’ın doğusunda Covid-19’a neden olan Sars-CoV-2 virüsüne yüzde 90’dan daha fazla benzeyen farklı bir virüs türü keşfetti. Singapur Üniversitesi’nden Profesör Lin-Fa Wang liderliğindeki uluslararası bir ekip, koronavirüse neden olan Sars-CoV-2 ile akraba olan birçok virüs türünün Asya’nın çeşitli bölgelerinde dolaştığını açıkladı.

Yalnızca Tayland ile sınırlı değil

Bilim insanları, Tayland’ın doğusundaki bir vahşi yaşam sığınağındaki at nalı yarasalarında Covid-19’a neden olan ile çok büyük genetik benzerliğe sahip bir virüs keşfetti. Bilim adamlarının keşfi, virüslerin bulunduğu alanı 4 bin 800 kilometrelik bir mesafeye kadar genişlettiği ifade edildi.

Biliminsanlarının yaptığı araştırmanın Nature Communications’da yayınlandığı ifade edildi. Araştırmacılar, örnekleme alanının yalnızca Tayland ile sınırlı olduğunu, ancak Sars-CoV-2 ile yüksek derecede genetik bağa sahip olan koronavirüslerin birçok ülkedeki yarasalarda yaygın olarak bulunduğundan emin olduklarını ifade etti. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER