A3 Haber

“TÜİK, yalanda iktidarı sollayacak”

“TÜİK, yalanda iktidarı sollayacak”

“TÜİK, yalanda iktidarı sollayacak”
Şubat 10
13:17 2021

CHP Emek Büroları Koordinatörü, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik rakamlarına ilişkin, “TÜİK işsizliğin azaldığını söyleyerek yalanda iktidarı sollayacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Veli Ağbaba, TÜİK’in yalan ve manipülasyonda AKP’yle yarıştığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün yüzde 12,9 olarak belirttiği işsizliğin düştüğünü açıkladı. Türkiye’de iş bulma ümidi olmayan sayısı neredeyse 1 milyon artarak 1 milyon 674 bin kişiyle rekor kırılıyor. Zamana bağlı eksik istihdam bir yılda dört kat artıyor, istihdam son bir yılda 1 milyon 103 bin; son bir ayda 381 bin azalıyor ama TÜİK’e göre her ne hikmetse işsizlik de azalıyor” dedi.

“İş bulma ümidini kesenlerin sayısında yeni rekor kırıldı” 

İş aramayıp çalışmaya hazır olan ve iş bulma ümidi olmayan 4 milyon 832 bin işsizin olduğunu aktaran Ağbaba, bu kişilerin TÜİK tarafından işsiz sayılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Son bir yılda iş bulma ümidini kesenlerin sayısı 959 bin kişi artarak 1 milyon 674 bine yükselerek yeni bir rekor kırılmış durumda. TÜİK iş bulma ümidi olmayanları hesaplamalarında yer alsa dahi işsiz olarak saymamaktadır. Tüm dünyada uluslararası kuruluşların gerçek anlamda işsiz olarak değerlendirdiği bu kişilerin işsiz olarak değerlendirilmemesi de yine başka bir manipülasyondur. İşsizlik, genç işsizlikteki artış da göz önüne alındığında şu haliyle ülkemizin birinci gündem maddesidir.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER