A3 Haber

YÖK Boğaziçili dekanları toplantıya çağırdı: Melih Bulu davet edilmedi

YÖK Boğaziçili dekanları toplantıya çağırdı: Melih Bulu davet edilmedi

YÖK Boğaziçili dekanları toplantıya çağırdı: Melih Bulu davet edilmedi
Şubat 10
12:09 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik tepkiler devam ediyor. Boğaziçi’ndeki fakültelerin dekanları YÖK’e, “Akademi ve Üniversite Yönetimi” konulu bir rapor gönderdi. Raporu okuyan YÖK Başkanı Saraç, dekanları Ankara’ya davet etti. Melih Bulu toplantıya davet edilmedi.

Dekanların ortak imza attığı raporu okuduğu öğrenilen YÖK Başkanı Yekta Saraç, detayları görüşmek için Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Rıza Metin Ercan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Günay Anlaş’ın da aralarında yer aldığı bir grup akademisyeni Ankara’ya davet ettiği öğrenildi.

Melih Bulu davet edilmedi 

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın dekanların kendisine gönderdiği raporu titizlikle okuduğu, dekanları da diyalog kapısı aralamak için Ankara’ya davet ettiği öğrenildi.

Başkan Saraç daha önce de benzer sıkıntılı konularda taraflarla temas kanalı açmıştı. Rektör Melih Bulu, YÖK’deki toplantıda davetliler arasında yer almıyor.

Dekanlar katılıyor 

YÖK Başkanı Saraç’ın davetine, 4 fakültedeki 34 bölümü temsilen dekanların katılma kararı aldığı bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan gergin süreç de toplantıda masaya yatırılacak. Dekanlarla, toplantının öğleden sonra YÖK’te yapılacağı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER