A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a dikkat çeken ‘Melih Bulu’ önerisi: “Bu kadar kıymetliyse saraya alsın”

Akşener’den Erdoğan’a dikkat çeken ‘Melih Bulu’ önerisi: “Bu kadar kıymetliyse saraya alsın”

Akşener’den Erdoğan’a dikkat çeken ‘Melih Bulu’ önerisi: “Bu kadar kıymetliyse saraya alsın”
Şubat 11
21:33 2021

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu için “Başarısız olduğu tescilli bir rektör” yorumunu yaptı. Akşener Bulu’yu kast ederek “Bu arkadaşın sarayda değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu için, “Başarısız olduğu tescilli bir rektör. Bunun böyle olacağı biline biline yapıldı” dedi.

Meral Akşener, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Akşener, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması ve sonrasında başlayan eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, “Birincisi ben Boğaziçi Üniversitesi’nde okumadım, eşim ve yeğenim orada okudu. Enis Berberoğlu ile benim eşim Boğaziçi Üniversitesi’nde birlikte okudu. Biri ülkücü, birisi de solcu bir arkadaş. Sayın Ahmet Davutoğlu da o dönem Boğaziçi’nde okuyor fakat hiç kavga etmediler. Boğaziçi’nde sağcı-solcu kavgası hiç olmadı. İnsanların birbirine saygı duyduğu, saygı kavramının olduğu bir kültür var orada” dedi.

“Başarısız olduğu tescilli bir rektör” 

“Sayın Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne bir rektör atadı” diyen Akşener, “Başarısız olduğu tescilli bir rektör. Bunun böyle olacağı biline biline yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde benim eleştirdiğim, bir kısım insanın o dönem tepki gösterdiği, çözüm sürecinde belirli konuşmalar orada yapıldı. Boğaziçi’nin eleştirilecek bu tarz yanları olsa da saygı kavramına rağmen bu atama bilerek yapıldı” ifadelerini kullandı.

Akşener, Işık’ın “Böyle bir kriz çıkarmak iktidarın ne işine yarayacak?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Üretilmiş krizlerde sizin derdinizi konuşamayız. Biz 2 milyon esnafın derdini konuşuyorduk. Daha yeni Düzce’den geldim. 13 yaşlarında bir çocuk geldi, eğildi kulağıma, “Bizim evde bir telefon var, 3 kardeşiz, bir de televizyon var yetmiyor. Tablet verir misiniz?” dedi. Üretilmiş krizlerde bunları konuşmuyorsunuz.”

Cevdet Kılıç tepkisi

Akşener, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini “Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” diyerek tehdit etmesine tepki gösterdi.

Akşener, şöyle konuştu: “Trakya Üniversitesinden bir adam, adam demek de olmaz, bir yaşam formu, Cevdet Kılıç… “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” diyor. Yazıklar olsun bu adama.”

“Melih Bulu görevden alınmalı” 

“Melih Bulu’dan bir önceki rektör de AK Partili Milletvekili’nin kardeşi. Neden onunla ilgili bir eylem yapılmadı… Bence derhal Melih Bulu görevden alınmalı” diyen Akşener, şunları ifade etti:

Rektör atamasının biçimine bir şey söylenmiyor ki… Çünkü o yanlış ama zaten partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Sayın Erdoğan’a verdiği bir yetki var. Bu fiili bir durum var. O kültürden gelen Sayın Erdoğan’ı seven elbette birileri var, Boğaziçili vardır. Onu atasa bu sorun çıkmazdı. ‘Gezi’ falan çıkmaz bu eylemlerden…”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER