A3 Haber

Çeşme’de hortum felaketi: Yaralılar var!

Çeşme’de hortum felaketi: Yaralılar var!

Çeşme’de hortum felaketi: Yaralılar var!
Şubat 11
22:54 2021

İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Marina’da hortum felaketi yaşandı. Tekneleri batıran hortum, büyük zarara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yaralıların olduğu belirtildi.

Meteoroloji’den yapılan uyarı sonrası, İzmir’de şiddetli yağış etkisini göstermeye başladı. Gök gürültülü sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkilerken, bir haber de Çeşme Alaçatı’dan geldi.

Saat 22:15 civarında Alaçatı’da meydana gelen hortum, ciddi bir maddi hasara neden olurken, çok sayıda yaralının da olduğu öğrenildi.

Evlerin hasar görmesine neden olan hortum, araçları da sürekleyerek adeta uçmasına neden oldu. Öte yandan direkleri deviren şiddetli hortum sonrası ambulans seslerinin de hiç dinmediği gelen bilgiler arasında.

İBB’den açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildi, bazı evlerin çatıları ise uçtu. Yaralı vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalışmaları yapıyor”

Tunç Soyer: Maddi zarar büyük, yaralı sayısı dörde yükseldi

Hortumun vurduğu İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi’nden çarpıcı görüntüler yansımaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi zararın büyük olduğunu, yaralı sayısının ise 4’e yükseldiğini bildirdi.

Özellikle çatısı uçan Alaçatı’daki bir evin içinin darmadağın olmuş hali şaşkına çevirdi. Hortumun evin camlarını da kırdığı görüldü.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında. Dört yaralımız var. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

İzmir Valisi Köşger: 16 vatandaşımız hafif şekilde yaralandı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 16 yurttaşın hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Köşger, “Bu gece 21.30 civarında Çeşme-Alaçatı ve Urla’da kuvvetli yağış dolu ve hortum nedeniyle maddi hasar oluşmuş ve 16 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye 2 kurtarma aracı 9 Afad personeli ve itfaiye ekipleri sevkedilmiş olay arkadaşlarımızca yakınen takip edilmektedir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER