A3 Haber

Caz efsanesi yaşamını yitirdi

Caz efsanesi yaşamını yitirdi

Caz efsanesi yaşamını yitirdi
Şubat 12
08:15 2021

Grammy ödüllü caz müzisyeni Chick Corea, 79 yaşında aramızdan ayrıldı. 1941 doğumlu müzisyenin ölüm nedeninin kanser olduğu belirtildi.

Kişisel internet sitesinde yer alan duyuruya göre Grammy ödüllü caz müzisyeni Chick Corea, hayatını kaybetti. 1941 doğumlu müzisyen, 50 yılı aşkın bir süredir müzik icra etmeyi sürdürüyordu.

Son albümü 2020’de yayınlanan Corea, 65 aday gösterildiği Grammy ödüllerinde tarihinin en çok aday gösterilen dördüncü sanatçısı olmuştu. Corea, bu ödüle 23 kez layık görülmüştü.

1960’lı yıllarda Miles Davis’in grubunun bir üyesi olan Corea, caz füzyonunun doğuşunda yer alan isimlerden biriydi.

50 yılı aşkın kariyerinde efsanelerle çalışan Chick Corea, geçen yıl Jazz Times dergisine verdiği bir mülakatta, “Gözlemlediğim üzere müziğin insanlara yaptığı şey, hepimizin içindeki doğalı harekete geçirmek” demişti.

Hayranlarına da bir mesaj bırakan Chick Corea, “Bu yolculuğumda müzik ateşinin parlak yanmasında katkı sağlayanlara teşekkür etmek istiyorum. Çalmaya, yazmaya, performans sergilemeye ya da başkacalarına sezgisi olanların bunları gerçekleştirmelerini umuyorum. Kendiniz için değilse bile geri kalan bizler için” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER