Site icon A3 Haber

Gara’da yaşamını yitiren Semih Özbey’in babası: Bu işin çözümü siyasilerdi, ben değildim

Rize’den dönerken, 18 Eylül 2015’te Tunceli-Erzincan karayolunda alıkonulan Gara’da yaşamını yitirenlerinden Başçavuş Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey, “Siyaset bunu çözecekti. Bu işin çözümü siyasilerdi, ben değildim. Ben devlet değilim. Devleti yöneten siyasiler. Buna bütün partiler dahil” açıklamasını yaptı.

Irak’ın Gara bölgesine yönelik Pençe Kartal-2 Harekatı sürerken, terör örgütü PKK en az altı yıldır elinde tuttuğu, rehin alınmış asker ve polislerden oluşan 13 yurttaşımızın ölümü yasa boğdu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a konuşan baba Özbey, “Nasıl geçirilir, söyleyeyim. Her gün ölen bir insan… Her gün çocuğunun ne olduğunu, ne yiyip ne içtiğini… Eğer anlatılanlar doğruysa bu çocuklar her gün işkence görmüşler ya! Var mı böyle bir adalet, var mı böyle bir dünya ya! (Ağlıyor) Var mı? Bu sözün bittiği yer. Bu insanlık dışı bir şey. Eğer doğruysa çocukların cesetleri üzerinde işkence gördükleri, ayaklarının kırıldığı… Nedir bu ya! Var mı böyle bir şey! İnsan hakkı kutsal değil mi?” dedi.

Temas kurmak için çok çabaladıklarını belirten Özbey şunları söyledi:

Hiç yaklaşabildiniz mi?

Çok girişimde bulundunuz diye hatırlıyorum.

Siyaset kurumundan aradığınızı bulamadınız.

Nasıl kaçırılmıştı oğlunuz?

Kavuşacağınızı umuyordunuz

Exit mobile version