A3 Haber

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: AKP iktidarı Gara’nın hesabını veremedi

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: AKP iktidarı Gara’nın hesabını veremedi

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: AKP iktidarı Gara’nın hesabını veremedi
Şubat 17
16:16 2021

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Mecliste yaptığı basın toplantısında AKP iktidarına yüklendi. Beştaş, iktidarın Gara’nın hesabını veremediğini ve siyasi sorumluluğu almadığını söyledi.

A3 Haber Merkezi | Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Gara operasyonu sonucu 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesine dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Meclisteki bilgilendirmesine ilişkin konuşan Beştaş, “Gerçekleri saptırarak işin içinden çıkmaya çalışan iki bakan ve iktidar sözcüleri gördük. Siyasi sorumluluğu almayan bir iktidar var karşımızda. Meclis dün buna bir kez daha tanıklık etti” dedi.

“Suçlarını örtmeye çalıştılar”

Beştaş, iktidarın Gara’da hesap vermediğini belirterek “Malatya Valisi mi karar verdi operasyona? Neden ona açıklattırıyorlar? Suçlarını örtmeye çalıştılar ama örtemeyince de suçlarını öğrenmiş oldular. Aslında dünün özeti buydu. Evet ne yazık ki ülkenin her yanında Garê katliamının büyük acısı vardır. Dün genel kurulda da bunu açıklamaya çalıştık. Ellerinde tomar tomar dosya ve kağıt ile geldiler ama ne oldu? Süleyman Soylu’nun elindeki dosyalar, kağıtlar, fotoğraflar dağıldı. Bu, iktidarın da dağıldığının göstergesiydi. Biz şunu söylüyoruz, daha önce de söyledik; Türkiye savaş politikası ile, savaş siyaseti ile hiçbir sorununu çözemedi. Demokratik siyasetle çözümü savunan bir parti olarak diyoruz ki bunun çözüm yeri parlamentodur. Meselenin bütün boyutlarının konuşulması, tartışılması ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi gerekiyor. Demokratik siyaset ve Meclis bunun için vardır. Halk neden bize oy veriyor, bunu çözmemiz için” dedi.

Beştaş konuşmasına şöyle devam etti: “Halk bize çözüm yollarını ortaya çıkarmamız için oy veriyor. Biz HDP olarak sınır ötesi operasyonlara, savaş siyasetine, ölüm siyasetine her zaman karşı olduk. Tezkereleri hiçbir zaman onaylamadık, evet demedik. Bu tezekereler geçmeseydi Gara’da da 13 can toprağa düşmeyecekti. Gara’nın özetlerinden biri de budur.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER