A3 Haber

İşe giderken öldürülen sağlık çalışanı Ayşegül Aktürk’ün davası ertelendi

İşe giderken öldürülen sağlık çalışanı Ayşegül Aktürk’ün davası ertelendi

İşe giderken öldürülen sağlık çalışanı Ayşegül Aktürk’ün davası ertelendi
Şubat 17
17:43 2021

Maltepe’de devlet hastanesinde çalışan Ayşegül Aktürk’ü işine gitmek üzere evinden çıktığı sırada bıçaklayarak öldüren Muharrem Eralp’ın yargılandığı dava bugün görüldü. Mahkeme heyeti, sanık Muharrem Eralp’ın tutukluluğunun devamına karar verirken dava 5 Mayıs’a ertelendi.

İstanbul Maltepe’de 5 Haziran’da işine gitmek üzere evden çıktığında komşusu Muharrem Eralp tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşegül Aktürk cinayetiyle ilgili davanın görülmesine bugün başlandı.

İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Eralp görgü tanıklarının ifadelerinin aksine Aktürk’le “gönül ilişkisi” olduğunu iddia etti.

Aktürk ailesinin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklamada sanığın duruşma salonuna “her kadın katili gibi takım elbisesi ile” geldiği belirtildi ve “Kimsenin görmediği görgü tanığı olmadığı olaylar anlattı. Olaydaki tanıkların hiçbiri aralarında bir gönül ilişkisi olduğuna tanıklık etmemiş veya böyle bir duyum almamış” denildi.

5 Mayıs’a ertelendi

Mahkeme heyeti, sanık Muharrem Eralp’ın tutukluluğunun devamına karar verirken dava 5 Mayıs’a ertelendi.

“Bu yalanları tanıyoruz”

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Sanık, Ayşegül için ablam gibiydi fakat sonra ilişkimiz başladı diye anlatıyor, rol yaparak tiyatral bir şekilde olay gününden öncesini anlatıyor. Bıçaklama olayını anlatırken hatırlamadığını kendini savunmaya çalıştığını Ayşegül’ün kendisine saldırdığını anlattı” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Kendisini bıçaklamak isterken Ayşegül’ü defalarca (tam 12 kez!) bıçaklamış, bunların 6’sı tek başına öldürücü nitelikte. Ayrıca sanığın üzerinden suç aleti dışında bir saçma ve bir maket bıçağı çıkmıştır. Bu yalanları tanıyoruz.”

Ayşegül Aktürk nasıl öldürülmüştü?

İstanbul Maltepe’de 5 Haziran 2020’de 22 yaşındaki Muharrem Eralp, kendisini reddeden, devlet hastanesinde çalışan ve iki çocuk annesi 36 yaşındaki Ayşegül Aktürk’ü defalarca bıçaklayarak öldürmüştü. Eralp aynı bıçakla kendisini de yaralamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER