A3 Haber

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” hapsi istendi

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” hapsi istendi

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” hapsi istendi
Şubat 17
11:32 2021

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

İlk duruşmaya katılıp ifade veren ve duruşmalardan vareste tutulan Metin Akpınar ikinci duruşmaya katılmazken sağlık sorunları nedeniyle ilk duruşmada bulunmayan Müjdat Gezen hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı iki usta sanatçının ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ hapsini istedi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlan iddianamede iki sanatçı için 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018’de konuk oldukları Halk TV’de Uğur Dündar tarafından sunulan “Halk Arenası” adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Gezen ve Akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan birer yıl ikişer aydan, dörder yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER