A3 Haber

TTB: Bakanlık, Ortadoğu mutasyonlarını gizlemek için analizleri yayımlamıyor

TTB: Bakanlık, Ortadoğu mutasyonlarını gizlemek için analizleri yayımlamıyor

TTB: Bakanlık, Ortadoğu mutasyonlarını gizlemek için analizleri yayımlamıyor
Şubat 17
08:18 2021

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, Türkiye’de Covid-19 mutasyonlarına dair analizlerin yayımlanmadığını, bunun nedeninin Ortadoğu mutasyonlarını gizlemek olabileceğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuşan Prof. Vedat Bulut, virüsün Türkiye’ye has mutasyonlarının olabileceğini ancak bunun analizler sonucu ortaya çıkacağını ifade eti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Hasan Tezer, geçen günkü açıklamasında, Türkiye’ye has mutasyonların olduğunu ancak henüz varyantların etkilerinin bilinmediğini belirtmişti.

Daha hızlı yayılan bir korona mutasyonunun görüldüğü Britanya’da haftada bir mutasyon analizi yayımlandığına dikkat çeken Bulut, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı neden mutasyon analizlerini yayınlamıyor? Bunun nedeninin Ortadoğu mutasyonlarını gizlemeleri olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl şubat ayında görülen ilk vakanın mart ayına kadar gizlenmesi gibi.”

İl bazında vakaların açıklanması gibi mutasyonların da açıklanması gerektiğini belirten Bulut, “Şimdi 40-50 yaşında ölümlerin olduğunu görüyoruz. Bundan böyle yaş gruplarına göre ve bölgesel olarak mutasyon açıklanırsa, biz de mutasyonun nasıl etkilediğini görürüz” diye konuştu.

Sahadan gelen verilerin, yoğun bakımda yatanların yaş grubunun düştüğünü gösterdiğini ifade eden Bulut, “Eğer böyle bir şey varsa, gençlerde mutasyonun virülansı (hastalık derecesi) daha yüksek bir hale mi geldi” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER