Site icon A3 Haber

CHP’li Özel: ‘Fahrettin Altun makas’ döndü en son cumhurbaşkanını sansürledi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretlerinin Cumhurbaşkanlığı sitesinde sansürlenmesiyle ilgili, “Fahrettin Altun makas, beni sansürlüyor. Bakanları sansürlüyor, muhalefeti sansürlüyor, döndü en son cumhurbaşkanını sansürlüyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP’li Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir HDP’linin Gara’ya gittiğini iddia etmesiyle ilgili de “Sorarsanız ismini açıklarım diyor, soruyoruz açıklamıyor. Kamuoyunu trollüyor gidiyor” diye konuştu.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Testiyi kırmadan bu konular konuşulsun”

“Fahrettin Altun makas sansürlüyor”

“Hep birlikte utanıyoruz”

“Destek işçinin kendi kumbarasından”

“Harcamayı kim yaptı?”

“Destan olması için Gara’da operasyon başarılı olmalıydı” 

Erdoğan’ın Gara hakkındaki açıklamalarının yeterli olup olmadığına ilişkin gelen soruya Özel, “Zafer olması için 13 vatandaşın burnunun bile kanamadan gelmesi önemliydi. Destan olması için operasyonun başarılı olması lazım. Bir kurtarma operasyonunun ciddi gizlilik içinde yapılması gerekirken; önden müjde vereceğim diyerek tarihi de işaret ederek, oradakilerin hayatlarına özen gösterilmeden yapılan bir operasyon. Acele edildiği konusunda rahatsızlıklar var. Kamuoyu tatmin olmuş değil. Burada bu operasyonun alıkonulan kişi oradan sağ sağlim çıksaydı, Erdoğan’ın operasyon talimatı verilirken görüntülerini görecektik. Bu kararı kim verdi? Talimatı kim verdi? Hatalı olanın sorumluluğu ödemesi lazım. Bakan mı? Cumhurbaşkanı mı? Bu operasyonda karar, öncesi ve sonrasında yaşananlar son derece muğlaktır. TSK’nin söylemine itibar ederiz, burada bir sıkıntı yok. İki sene önce anneler geldi, hangi parti kapasında kaldılar, paylaşalım videoyu içleri rahat etsin” yanıtı verdi.

“Kongrelerden 20 gün sonra sağlık tehdidi” 

Erdoğan’ın pandemi için “sıkıntılı iller var” demesi ve vaka sayılarının yüksek olduğu Karadeniz’de kongre yapması için Özel, “Bir yıla yakın süredir, ‘Türkiye’de de il il rakamları açıklayın’ diyoruz. Bir yerde hiç vaka yokken esnaf kapalı, bir yerde aşırı vaka var ama aynı yasak. Dün açıklanan tabloya önden baktığımızda, hiç yapmaması gereken beş şehir var, kimine gitmiş, kimine uzaktan ‘toplandınız mı…’ Maden işçisi, öğrenci, esnaf olursa dağıtıyorlar, gerekçe pandemi. Avukatların seçimlerine yasak getiriyorlar. ‘Bir el ele tutuşun göreyim…’ Son derece yanlış. Kongrelerden 20 gün sonra, büyük sağlık tehdidi. Bir masanın iki köşesine bile müşteri oturtmak yasak ama hınca hınç kongre ve tehdit. Bir kere olur ama doğrusu yapmaması yapıyorlar. Kabul edilebilir gibi değil” yanıtı verdi.

“Başka bir soru daha ekleyelim” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorular için “başka niyetler ararız” demesine Özel, “Soruların hiçbirinin içinde hakaret yok. ‘Trump ile aran iyiydi neden yardım istemedin’, ‘Askerlerimizi kurtaraydın’, ‘Siyasi sorumlu kim?’ Sinirleniyor. Başka bir soru ekleyelim: Ülkelerin uzayla ilgili çocuklarının hayal kurması güzeldir, yöneticilerin destek olması da güzeldir de bunu 19 yıl önce kurulaydı iyiydi. Uzay yolculuğuna 4 milyon… Sarayın harcaması 10 milyon… Astronot yok orada. Rusya, ABD, Çinliler gitti. Şimdi kimse gitmiyor. Pahalı, lüzumsuz, keşfedilecek bir şey yok. 1959’da attı Ruslar, taş atmanın bir anlamı yok. Sıkıntı şu; anketler baş aşağı… Önce toplumun bir kısmı için önemli olan önce Ayasofya. Sonra anayasa. Sonra aya yolculuk. Arada da ‘doğalgaz bulduk, gaza gelir misin?’ Gelmiyor, anayasa. Teyze ‘karnım aç’ diyor havaya bakıyorsun. Atatürk’ün dediği o değil. Teyzeyi duyacaksın” dedi.

“Soylu, trollüyor gidiyor” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir HDP’linin Gara’ya gittiğini iddia etmesi için Özel, “Süleyman Soylu, ‘bir vekiliniz Gara’ya gitti, sorarsanız ismini açıklarım.’ Soruyoruz, ismini açıklamıyor. Manipülasyon yapmaya mı gelmiş. Milletvekili soruyor açıklamıyor, gazeteciler soruyor açıklamıyor. Sorarsanız söylerim diyorsan, söylersin. Geliyor, kamuoyunu trollüyor gidiyor” dedi.

Exit mobile version