A3 Haber

Doktor Mustafa Yalçın’ın intihar mektubu maruz kaldığı mobbingi gözler önüne serdi

Doktor Mustafa Yalçın’ın intihar mektubu maruz kaldığı mobbingi gözler önüne serdi

Doktor Mustafa Yalçın’ın intihar mektubu maruz kaldığı mobbingi gözler önüne serdi
Şubat 18
16:01 2021

Asistan doktor Mustafa Yalçın intihar mektubunda, maruz kaldığı mobbingi yazdı: ” Zorba insanlar güçlerini kullanarak korku krallığı kurup kendinden zayıfları tir tir titretiyorlar ve kalkıp da bir şey diyemiyorsun.”

A3 Haber Merkezi | Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp damar cerrahisi bölümünde baş asistan olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Yalçın’ın geride bıraktığı intihar mektubunda, mobbinge maruz kaldığını anlattı. Yalçın’ın cansız bedeni dün Uludağ’da bulunmuştu.

“Zorba insanlar korku krallığı kuruyor”

Önceki gün sabah saatlerinde “Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan ve saat 11.00’de girmesi gereken ameliyata gitmeyen Yalçın’ı merak eden çalışma arkadaşları, genç doktoru cep telefonundan arayıp ulaşamadılar. Evden sabah saatlerinde ayrıldığı öğrenilince durum, polis ve jandarma ekiplerine bildirildi. Arama kurtarma ekipleri uzun süren çalışmalar sonunda Yalçın’ın aracını, sonra da naaşını buldu. Yalçın’ın Uludağ’da kendi hazırladığı ilacı da kullanarak eksi 10 derecede yaşamına son verdiği belirlendi.

Cenazesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Hatay’a gönderilen Yalçın’ın intiharından önce ailesi ile kız arkadaşına yazdığı beş sayfalık intihar mektubu yazdığı belirlendi. DHA intihar mektubunu yayımladı.

Yalçın, intihar mektubunda maruz kaldığı mobbingi şöyle anlattı: “İronik olan şu ki, insanların birbirine tahammül edememesine tahammül edemez oldum. İncir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle birbirine hakaret edenler, birbirini incitenler, kalp kıranlar beni ümitsizliğe sürükledi. Bu tip insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Zorba insanlar güçlerini kullanarak korku krallığı kurup kendinden zayıfları tir tir titretiyorlar ve kalkıp da bir şey diyemiyorsun. Çünkü seni de üzüyor. Ezip geçiyor.”

Yalçın, mektupta “Ben bu hayattan keyif almıyorum. Artık yaşamak istemiyorum” yazdı.

Asistanlar isyan etti: #MobbingCinayettir

Asistanlar hastanelerde yaşadıkları mobbinge bir süredir sosyal medyada daha yüksek sesle tepki gösteriyordu. Yalçın’ın intiharının ardından çok sayıda asistan hekim ve sağlık çalışanı tepki gösterdi. #MobbingCinayettir etiketi ile çok sayıda paylaşım yapan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin yanı sıra karşılaştıkları mobbingin de çalışma koşullarını ve yaşamlarını olumsuz etkilediğini anlattı, Yalçın’ı intihara sürükleyen koşullara isyan etti.

Öte yandan Yalçın’ın ömüyle ilgili Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Saim Kılavuz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Rektör Kılavuz açıklamasında, “Kurumumuz için gelecek vaadeden çalışma arkadaşımız Dr. Mustafa Yalçın’ın kaybı tüm detaylarıyla savcılık tarafından araştırılmaktadır. Üniversite olarak da süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Kamuoyuna duyurulur” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER