Site icon A3 Haber

Erdoğan: Türkiye, bizim dönemimizde spor alanında da çağ atlamıştır

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AKP hükümetleri döneminde spor altyapısında da çağ atladığını savundu. “Çocukluğumuzda sporla uğraşan çocuklar adeta hayta olarak gösterilirdi” ifadesini kullanan Erdoğan, “Gayemiz, bizim çektiğimiz çileleri gençlere çektirmemek. Bizim yürüdüğümüz zorlu yollardan gençleri yürütmemek” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen ‘Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı’da açıklamalarda bulundu.

Sözlerine “Bu program bize spor ile eğitim öğretimin birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğu bir kez daha göstermiştir. Bizim çocukluğumuzda spor özen gösterilmez, sporla uğraşan çocuklar adeta hayta olarak gösterilirdi” diye başlayan Erdoğan, gelişmiş ülkelerde spor etkinliklerinin eğitim ve öğretim hayatının ayrılmaz bir parçası olarak görüldüğünü söyledi.

Erdoğan, dünyanın birçok noktasında akademik başarı ile spordaki başarının bir arada gittiğini söyledi.

“Akademik çalışmalarda başı çeken kurumların sporda da başarılı dereceler alması kesinlikle tesadüfi değildir” ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Okullarımızda tespit ettiğimiz kabiliyetli gençlerimizi özel takibe alıyoruz”

“Bayrağımızı gururla dalgalandıran her bir sporcu gencimize şükranlarımı sunuyorum”

Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen Türk sporcuların katıldıkları uluslararası müsabakalarda üstün başarı sergilediğini belirtti. “Bayrağımızı gururla dalgalandıran her bir sporcu gencimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini noktalarken şunları söyledi:

Exit mobile version