A3 Haber

Ispanak su altında kaldı: Kilosu üç liradan sekiz liraya çıktı

Ispanak su altında kaldı: Kilosu üç liradan sekiz liraya çıktı

Ispanak su altında kaldı: Kilosu üç liradan sekiz liraya çıktı
Şubat 18
15:16 2021

Çanakkale’de ekimi yapılan ıspanaklar, baraj su seviyesinin yükselmesiyle sular altında kaldı. Ispanağın kilosu üç liradan sekiz liraya çıktı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Mollahasanlar köyünde bulunan çiftçilerin bir kısmının tarlası, 23 yıl önce yapılan Bayramiç Barajı su havzası içinde kaldı. Geçen sonbahar da etkili olan kuraklıktan dolayı Bayramiç Baraj’ında su seviyesi azaldı.

Bunun üzerine çiftçiler, suyun çekildiği ve toprağın göründüğü havzaya ıspanak ekimi yaptı. Yıl boyu Kaz Dağları’ndan akan Karamanderes çayı ile derelerden gelen alüvyonlu topraklarda çiftçiler, zirai gübre ve ilaç kullanmadan doğal ıspanak yetiştirdiler. Ancak geçen hafta yurdu etkisi altına alan kar yağışı sonrasında baraj suyu doldu. Ispanakların ekili olduğu su havzası, Kazdağları’ndan gelen kar ve yağmur sularının altında kaldı. Suya gömülen ıspanaklardan kurtarabildiklerini çiftçiler, pazarda üç liraya satışa sundu. Ancak ıspanağın büyük kısmının sular altında kalmasından dolayı fiyatlar pazarda altı ile sekiz liraya yükseldi.

Çiftçi Serkan Uydaş, “Ispanağın sökümü yapılamadı. Çünkü üreticinin hasadı, son yağan yağışın ardından sular altında kaldı. Kurtarılabilen ıspanaklar pazarda üç liraya verildi. Elimizde ıspanak kalmadığı için fiyatlar sekiz liraya kadar çıktı” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER