A3 Haber

Suriye ordusu Humus’ta IŞİD’e ait silah deposu vurdu: Dört cihatçı öldürüldü

Suriye ordusu Humus’ta IŞİD’e ait silah deposu vurdu: Dört cihatçı öldürüldü

Suriye ordusu Humus’ta IŞİD’e ait silah deposu vurdu: Dört cihatçı öldürüldü
Şubat 18
12:39 2021

Suriye ordusu, Humus’ta IŞİD militanlarına ait gizli bir silah deposunu buldu. Operasyon sırasında dört cihatçı öldürüldü.

Suriye’deki Rus güçlerinin sözcüsünün gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, Suriye ordusu Rus İHA’larının desteğiyle Humus vilayetinde gerçekleştirdiği bir operasyonda gizli bir silah deposu buldu.

Sputnik’in haberine göre IŞİD militanlarının burayı “Humus ve Deyr ez-Zor vilayetlerinde terör faaliyetleri yürütmek” için kullandığı belirlendi.

Depoda tespit edilen silahlar

Gizli silah deposunda 36 saldırı tüfeği ve hafif makineli tüfek, 7 büyük kalibreli makineli tüfek, 28 el bombalı otomatik fırlatıcı, 87 mayın ve el bombası, yaklaşık 40 kilogram patlayıcı madde, 22 binden fazla mühimmat ve tanksavar füze düzeneği tespit edildi.

Operasyon sırasında deponun güvenliğini sağladığı anlaşılan, ağır makineli tüfeklerin yer aldığı iki kamyonetteki 4 militan etkisiz hale getirildi.

Depoda NATO ülkelerinde üretilmiş mühimmatların, bir kısmı yurt dışından getirilmiş yaklaşık 45 kilogram ilaç ve 350 kilogram gıdanın yer aldığı da belirtildi.

Bölgede hareketlilik arttı

Sözcü bu yılın başından beri cihatçıların bölgedeki hareketliliğinin oldukça arttığını belirtti.

Sözcüye göre bunun olası nedenlerinden biri militanların ABD öncülüğündeki koalisyon kontrolündeki El Tanf bölgesinde gizlenebiliyor olması.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER