A3 Haber

AKP’li Özlem Zengin’e kadınlardan tepki: Biz utandık o söylemeye utanmadı!

AKP’li Özlem Zengin’e kadınlardan tepki: Biz utandık o söylemeye utanmadı!

AKP’li Özlem Zengin’e kadınlardan tepki: Biz utandık o söylemeye utanmadı!
Şubat 19
14:01 2021

TBMM’deki çıplak arama tartışmasında AKP’li Özlem Zengin’in sarfettiği, “Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez” sözlerine tepki yağdı.

A3 Haber Merkezi | Meclis Genel Kurulu’nda çıplak arama tartışması sırasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in sarfettiği sözlere tepki yağdı. AKP’li Özlem Zengin, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde çıplak arama iddialarını reddederek, “Bu kurgusal bir harekettir. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder” demişti.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zengin’in sözlerine hak ve hukuk meselesinde ayrım olamayacağını belirterek itiraz etti, “FETÖ’cü” suçlamasını reddetti. Beştaş, “Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez” sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi. Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların “iffetli kadın” ve “onurlu kadın” diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi.

“Erkek taklidi yapan siyasetçi”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, “Onurlu ve ahlaklı bir “kadın siyasetçi” bu sözleri söylemez! Bu sözler, RTE’de sıkça zuhur eden cinsiyetçi-eril dilin bir kadın bedeninde yeniden üretilmesinden başka bir şey değildir. Koltuğu korumak adına kadın olmak değil, erkek taklidi yapan siyasetçi olmak tercih edilmiş.!” diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit da, “Biz AKP kadınları ayrıştırıyor, kendi ‘makbul’ kadınını yaratmak istiyor derken tamda bunu kast ediyorduk” dedi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise şöyle tepki gösterdi: “Yaklaşık 20 yıl sonra ‘Avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım’ diyen Özlem Zengin TBMM’de, Çıplak aramaya maruz kalan ‘namuslu’ kadın bunu söylemek için 20 yıl beklemez. Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER