Site icon A3 Haber

Çevre mühendislerinden bakanlığa sert tepki: Diplomalarımızı yok sayma girişimleri kabul edilemez

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesiyle getirilen “Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu” uygulamasına tepki gösterdi. Çevre Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, “Sadece iki haftalık çevrimiçi atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimi sonunda yapılacak bir sınavda başarılı olanlara, Bakanlıkça tesis sorumlusu belgesi verilmesi dayatması kabul edilemez bir durumdur. Bu uygulamanın ücret karşılığı yapılması, üstelik diğer ilgili ilgisiz disiplinlere de sektörde Çevre Mühendisleri ile aynı koşullarda kapı açılması akıl dışıdır” ifadelerine yer verildi.

A3 Haber Merkezi| Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çevre mühendisleri arasındaki “Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ” üzerine başlayan tartışma devam ediyor.  Bakanlık, dört yıllık Çevre Mühendisliği lisans eğitimini ve diplomasını “yetersiz” bularak, farklı meslek gruplarına birkaç günlük eğitim ve sınav sonucu verilecek belgeler ile yeni bir süreç başlatmıştı.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelere tepki gösterildi. Çevre Mühendisleri İzmir Şubesi yayımladığı açıklamada, “Bu çevre politikalarının toplum yararına olmadığı açıktır! TMMOB Çevre Mühendisleri Odası; sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam sürecinde günümüzde giderek büyüyen; çevre kirliği, iklim değişikliği, su kıtlığı, kaynakların tüketilmesi gibi yaşamsal sorunların çözümünde en önemli ve anahtar meslek dalı olan Çevre Mühendisliği meslek disiplinini itibarsızlaştıracak ve iş güvencesini ortadan kaldıracak olan sertifikasyon sistemine dayalı bir eğitim ve çevre yönetimi anlayışının yerleştirilmesine, diplomalarımızın ücret karşılığı verilen belgelere eşdeğer tutulmasına karşı, ülkemizin çevre ve halk sağlığının korunmasına yönelik mesleki mücadeleye kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yerdi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin açıklaması şu şekilde:

Exit mobile version