A3 Haber

Madende iş cinayeti: Asansör düştü, iki kuzen yaşamını yitirdi

Madende iş cinayeti: Asansör düştü, iki kuzen yaşamını yitirdi

Madende iş cinayeti: Asansör düştü, iki kuzen yaşamını yitirdi
Şubat 19
13:02 2021

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir maden ocağında çalışan kuzenler 29 yaşındaki Salih Yıldırım ve 30 yaşındaki Adem Yıldız, asansör olarak kullanılan vagonun demir parçasının kopmasıyla yaklaşık 25 metreden düştü. Kuzenler, ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyü yakınındaki krom çıkarılan özel bir maden ocağında meydana geldi. Ocakta çalışan kuzenler Salih Yıldırım ve Adem Yıldız, asansör olarak kullanılan vagondan aşağı indikleri sırada, vagonun vincindeki demir parçasının kopmasıyla yaklaşık 25 metreden düştü. İş arkadaşlarının kazayı fark etmesi üzerine sağlık ve jandarma ekiplerine haber verildi.

Ağır yaralanan kuzenler, ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kuzenlerin cansız bedenleri otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna getirildi. Yakınları morg önünde toplanırken, hayatını kaybeden işçilerin evli ve birer çocukları olduğu öğrenildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER