A3 Haber

Ali Babacan’dan iktidara çağrı: Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın

Ali Babacan’dan iktidara çağrı: Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın

Ali Babacan’dan iktidara çağrı: Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın
Şubat 22
13:21 2021

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükûmete, “Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın” çağrısını yaptı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gara operasyonuna ilişkin olarak, “Aldığınız kararların faturasını başkasına kesemezsiniz. Bu operasyon başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı kameraların karşısına geçecekti. ’Ben başardım’ diyecekti.  Aldığınız kararların faturasını başkasına kesemezsiniz Nerede bir hata yaptım diye düşünün”  değerlendirmesini yaptı.

Babacan, partisinin Altınordu ilçe kongresinde konuştu. Babacan konuşmasında şunları kaydetti:

  • Şu anda Gara’da kaç askerimiz var? Operasyona katılan askerlerimiz geri geldi.  Ortaklarıyla birlikte ülkemizi daha da kötüye götürüyor. Şehit haberleri yüreğimizi yakıyor, ülkemiz yoksullaşıyor. Hayat pahalılığı bir türlü durdurulamıyor.  Manzara buyken küçük ortak ne yapıyor? Meclis kürsüsünden herkese hakaretler, küfürler savuruyor, bildiği işi yapıyor.
  • Bu ülkenin gerçek düşmanı işsizlik. Hükümete çağrı yapmak istiyorum. Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın. ‘Bu ülkeyi seviyorum’ diyorsunuz, seveyim derken ülkeyi öldürmeyin.  Siz kendi şahsi bekanızı korumayı bu ülkeye sevmek zannediyorsunuz
  • Toplumu nefret tohumu ekerek mi bu ülkeyi seviyorsunuz? Biz sadece kendi partimiz içerisinde parlamenter sistem  çalışmadık. Parlamenter sistemin Türkiye’ye getirilmesini düşünen siyasi partilerle de diyalog süreci başlattık.  Bir sistem değişikliği bahsediyorsak geniş bir toplumsal mutabakat zeminini yakalamaktır.  Hamasetle, gererek değil beraberce çalışarak çalışma yönteminin Türkiye için iyi olacağına karar verdik.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER