Site icon A3 Haber

“Yandaş şirketler söz konusu olunca müjde, esnafa gelince güle güle”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa konsorsiyumunun şirketi İGA’nın kira ödemelerinin ertelenmesini hatırlatarak, “Yandaş şirketler söz konusu olunca müjde, esnafa gelince güle güle anlayışını terk etmelidir” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’ya Covid-19 salgını mücbir sebep kabul ederek, 2 yıl ek işletme süresi verdi. Kira ödemelerini de faiziyle birlikte 2024’e erteledi. Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa konsorsiyumunun şirketi İGA’ya 2020 için verilen 333,8 milyon Euro yolcu gelir garanti ücretinin eksik kalan kısmının sağlanan destekler sonrası bu yıl ödenmeyecek.

İGA’nın ödemelerini ertelenmesini hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İGA’nın ortağı şirketlerin devletten defalarca ihale aldığını hatırlatarak, “Covid-19 salgını nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan esnaflarımıza sadaka gibi sadece 1000 lira destek sağlanırken, dünyada en çok kamu ihalesi alan şirketlere devasa desteklerin sağlanması toplum vicdanında büyük yaralar açmıştır” dedi.

“Esnafa güle güle” 

“İktidar; Cengiz, Limak, Kolin ve Mapa gibi yandaş şirketler söz konusu olunca müjde, esnafa gelince güle güle anlayışını terk etmelidir” diyen Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesinde, şu sorulara yanıt istedi:

“Esnafa sadaka gibi, 5’li yandaşa yüklüce destek”

Exit mobile version