A3 Haber

AKP’li rektörler işbaşında: DEÜ’nün ardından Ege Üniversitesi öğrencisine de Boğaziçi soruşturması

AKP’li rektörler işbaşında: DEÜ’nün ardından Ege Üniversitesi öğrencisine de Boğaziçi soruşturması

AKP’li rektörler işbaşında: DEÜ’nün ardından Ege Üniversitesi öğrencisine de Boğaziçi soruşturması
Şubat 23
16:19 2021

İzmir’de AKP’li rektörlerin öğrencilere yönelik baskısına bir yenisi daha eklendi. DEÜ’de Boğaziçi’ne destek eylemleri nedeniyle AKP’li rektör Nükhet Hotar, tarafından öğrencilere bir hafta uzaklaştırma verilmesinin ardından, eski AKP’li vekil Necdet Budak’ın rektörlüğünü yaptığı Ege Üniversitesi’nde de bir öğrenciye soruşturma açıldığı öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu’ya karşı başlayan protestolara katılan DEÜ öğrencilerine uzaklaştırma cezalarının ardından, Ege Üniversitesi öğrencilerine de soruşturma açıldı. AKP’de 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü Nükhet Hotar’ın ardından, eski AKP milletvekili Ege Üniversitesi rektörü Necdet Budak da öğrencilere baskı uyguluyor.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, İzmir Üniversite Dayanışması’nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerine destek olmak için eylemler düzenlendi. Bu eylemlere katılan DEÜ öğrencilerinin bir hafta uzaklaştırma cezası almasının ardından, Ege Üniversitesi öğrencisine de soruşturma açıldı.

Soruşturma açılan Ege Üniversitesi öğrencilerinden Ali Çadırcı yaptığı açıklamada, “16 Şubat tarihinde öğrenci işleri tarafından arandım. Tebligatım olduğu ve öğrenci işlerinden almam gerektiği söylendi. Ben şehir dışında olduğumu belirtince soruşturma kağıdını bana mail yoluyla ulaştırdılar. Benim elime ulaşan soruşturma kâğıdında, 11 Ocak’ta Ege Üniversitesi önünde ve 12 Ocak’ta Hasanağa Bahçesi önündeki eylemlere katıldığım için soruşturma açıldığı yazıyordu. Ege Üniversitesi’nin önündeki açıklamayı ben yaptığım için soruşturma açıldığını düşünüyorum. Ancak henüz net bir bilgim yok. Soruşturmamı yürüten hoca ise 24 Şubat günü savunmamı yapmak üzere yanına çağırdı” dedi.

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER