Site icon A3 Haber

Karadeniz’de korkutan vaka artışı: Hekimler AKP kongrelerini işaret ediyor…

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı illere göre koronavirüs verilerinde Karadeniz illerindeki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. Karadeniz’deki tabip odaları başkanları, vaka sayısındaki yüksekliğin nedenini “insan hareketliliği ve kurallara uyulmaması” olarak açıkladı. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Neslihan Furtun, büyük kalabalıklarla yapılan parti il kongreleri de salgının yayılmasında etkili olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın 8 Şubat’ta yayımlamaya başladığı illere göre haftalık koronavirüs verilerinin paylaşıldığı haritada iki haftadır en yüksek vaka sayıları Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde ortaya çıktı. 100 bin kişide görülen vaka sayısı en yüksek beş il; Trabzon, Rize, Ordu, Samsun, Giresun illeri oldu. Ordu 100 bin kişide 228,40 vaka ile en çok vaka görülen il olurken, 217,57 vaka ile Giresun ve 207,54 vaka ile Trabzon Ordu’yu takip etti. Vaka sayıları en yüksek olan beş ilin tabip odası başkanları, vaka sayılarının yüksekliğinin nedeni olarak özellikle, “Karadeniz illeri arası, ilçeler arası insan hareketliliğini ve tedbirlere riayet edilmemesini” gösterirken mutlaka insan hareketliliğinin azaltılması gerektiğini vurguladılar. Rize, Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun tabip odaları başkanları konuya ilişkin görüşlerini ANKA Haber Ajansı’na anlattılar.

“Yasaklara pek uyulmuyor, ceza kesildiğini de duymadım” 

Şehir dışından şehire yaşanan ve şehir içindeki insan hareketliliğinin vaka sayısını artırdığını belirten Rize Tabip Odası Başkanı Kazım Şahin şunları söyledi:

Karadeniz’deki artışın nedenini açıkladı

Aşılamanın başlamasının insanları rehavete sürüklediğini söyleyen Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Çoşkun şöyle konuştu:

“Parti kongreleri salgının yayılmasında etkili oldu” 

Vaka sayılarının yüksekliğine dair Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Neslihan Furtun’un açıklaması şöyle:

“Temaslı insanların kontrollerini daha sıkı yapılmalı”

İnsanların tedbir noktasında üzerine düşenleri yapmadığını aktaran Trabzon Tabip Odası Başkanı Kibar Yaşar Güven, şunları belirtti:

“Giresun’da bulaş artışının nedeni toplumsal yaşam özellikleri” 

Vaka sayılarındaki yüksekliğin nedeninin tedbirlere uyulmaması olduğunu belirten Giresun Tabip Odası Başkanı Selami Oktay, şunları söyledi:

“AKP Kongresi sonrası Balıkesir’de salgında önemli bir yükseliş yaşandı”

Balıkesir’deki vaka sayılarında yaşanan artışa ilişkin yazılı basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin şunları belirtti:

 

Exit mobile version