A3 Haber

Erdoğan yine CHP’yi hedef aldı: “Süzme faşist bir partidir”

Erdoğan yine CHP’yi hedef aldı: “Süzme faşist bir partidir”

Erdoğan yine CHP’yi hedef aldı: “Süzme faşist bir partidir”
Şubat 24
12:51 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yine CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun Gara eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. Bunun sorumlusu Erdoğan’dır diyor. Ne yüzsüzsün sen ya? Bunların cibilliyetleri bozuk” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AKP ile MHP’nin içinde bulunduğu ittifakla ilgili olarak “Cumhur İttifakı’nın Türk siyasi hayatının sadece en başarılı değil, aynı zamanda en ilkeli, en onurlu ve en hasbi ittifakı olduğunu görüyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Cumhur İttifakı’nın Türk siyasi hayatının sadece en başarılı değil, aynı zamanda en ilkeli, en onurlu ve en hasbi ittifakı olduğunu görüyoruz.

Yine CHP’yi hedef aldı

  • CHP’nin içinde millet yoktur. Çünkü millet tek parti devrinden beri CHP’nin ciğerini bilir, ciğerini. CHP’nin içinde demokrasi yoktur, çünkü CHP süzme faşist bir partidir. CHP’nin içinde kalkınma yoktur. CHP halkın işine yarayacak hiçbir işe yanaşmaz. CHP’nin içinde adalet yoktur. Çünkü CHP sırtını dayadığı vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz.
  • CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

“CHP çöptür, çukurdur, çamurdur”

  • CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Bu kadar basit bir konuda bile başarısız olanları yok saymayacağız. Gelin 2023’te Türkiye’ye gerçek anlamda bir ana muhalefet de kazandıralım. Yepyeni bir Türkiye’nin kapılarını aralayalım. Ülkemizde kendi devletine düşman, kendi milletine hasım kirli bir zihniyet var. Bu kirli zihniyetin siyasetteki temsilciliğini de CHP ve terör örgütünün temsilciliğini üstlenen parti yapıyor.

Gara eleştirilerine böyle yanıt verdi: Bunlar öyle utanmaz ki, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor

  • Geçen Gara’da 13 silahsız masum vatandaşın başına gelenler de bunları utandırmaya yetmedi. Onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5 yıl, 6 yıl bizim bu polisimizi, askerimizi, sivili kaçıranlar kimdi? Bunlar utanmadan sıkılmadan ‘Güvence altındalar’ diyecek kadar yüzsüzdür. Beraber yürüttüler bu işleri, bu tezgahı beraber çalıştırdılar.
  • (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki) Ne yüzsüzsün sen ya, ne karaktersizsin. Bu beş yıl, altı yıl içerisinde bu mücadeleyi gece-gündüz demeden verdik. İçimiz kan ağlıyor. Ama biz onların intikamını alacağız. Onların kanlarını yerde bırakmayacağız, bunu da böyle bilsin Bay Kemal. Ortağı HDP de böyle bilsin. Beraber yine Ankara’dan İstanbul’a yürüsünler. Gara katliamı, ülkemizde terör konusunda kimin nerede durduğunu göstermesi açısından turnusoldur.
  • (İzletilen videodan sonra) Eski Türkiye, devlet nerede? Siz ölüleri bile rehin aldınız rehin.
  • Batılı dostlarımızı terör örgütleriyle yatağa girmeyin, bir gün sizi de ısırırlar diye yıllardır ikaz ediyoruz. Buna rağmen aynı yanlışlar tekrarlanıyor.
  • Ekonomik tuzaklarla mücadele ederken salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sorup durduğu dövizlerin önemli bölümü bu mücadelede kullanıldı. Hamdolsun toplumsal kargaşa peşinde koşanların oyunlarını bozduk.
  • Şehirler bazında normalleşme adımlarının atılmaya başlanacağı müjdesini paylaşmıştık. Vatandaşlarımızdan kurallara harfiyen uymak suretiyle bir an önce normalleşme kriterlerine ulaşılmasını sağlamalarını bekliyorum.

“Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı”

Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan Döviz rezervleriyle ilgili olarak “Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı” dedi.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak “Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Enflasyonu düşürme, kur istikrarını sağlama, faizleri aşağıya çekme konusundaki kararlılığımızı, attığımız her adımda gösteriyoruz. Bir süredir yavaşlamış olan uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin ülkemize ilgisi, giderek artıyor. Kendi yatırımcılarımızı da harekete geçmeye, üretime, ihracata ve istihdama katkıda bulunmaya davete ediyoruz. Milletimizin moralini bozmaya, esnafımızı kışkırtmaya, halkı birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeden, bu sıkıntılı süreci nihayete erdirmekte kararlıyız” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER