A3 Haber

İYİ Partili Türkkan: Türkiye’de şu anda gidebileceğiniz tek sosyal etkinlik AKP korona kongreleridir

İYİ Partili Türkkan: Türkiye’de şu anda gidebileceğiniz tek sosyal etkinlik AKP korona kongreleridir

İYİ Partili Türkkan: Türkiye’de şu anda gidebileceğiniz tek sosyal etkinlik AKP korona kongreleridir
Şubat 24
16:36 2021

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AKP’nin il kongrelerini, “Türkiye’de şu anda konsere, tiyatroya sinemaya gidemezsiniz. Gidebileceğiniz tek sosyal etkinlik AK Parti korona kongreleridir” ifadeleriyle eleştirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbette açıklayacağız açıklamazsak namerdiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a açıklama çağrısında bulundu. AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatacağını iddia eden Türkkan, “Bakmayın HDP’yi kapatırız tehditlerine, HDP bugün Cumhur İttifakının varlık sebebidir. AK Parti ve HDP’nin çizgisi aynıdır. Yeni bir çözüm süreci için toplumun nabzını ölçüyorlar şu anda. Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkaranlar, yarın Murat Karayılan’ı TRT ekranlarına taşıyacaklarına dair sinyal verenlere bakarsanız, benim bu dediklerimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlarsınız” diye konuştu.

Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı Merkez Bankası’nın. Şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Çünkü biz bu işi biliyoruz” sözlerine yanıt verdi. Türkkan, “Erdoğan siz bu işi bilmiyorsunuz. Net ifade ediyorum. Öyle 95 Milyar doları falan yok Merkez Bankası’nın. Bildikleri bir tek konu var. Bir kurumun içi boşaltılıyorsa en iyi onlar boşaltıyorlar” diye konuştu.

Türkkan, özetle şunları söyledi:

“Sinemaya, tiyatroya gidemezsiniz AKP kongresine gidebilirsiniz!”

  • Pandemiye rağmen partisinin kongre şovları ile övünen Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin en önemli meselelerine çözüm bulmakla ilgili tek bir laf etmiyor. Esnaf dükkanını açmıyor, açamıyor. Kıraathaneler, halı sahalar, spor salonları, lokantalar, kafeteryalar var, bunların hepsi kapalı. Türkiye’de şu anda konsere, tiyatroya, sinemaya gidemezsiniz. Gidebileceğiniz tek sosyal etkinlik var, o da AK Parti’nin korona kongreleri.

“Siz bu işi bilmiyorsunuz” 

  •  Hep sorduk paralar nerede? 128 Milyar nerede? Sayın Cumhurbaşkanı Ay’a gitmekten bahsediyor, ama kendisinin koruduğu kolladığı beşli müteahhit çetesi var ya, onlar varken millet bırak Ay’a gitmeyi ay sonunu görmekten aciz. Sayın Erdoğan siz bu işi bilmiyorsunuz. Net ifade ediyorum. Öyle 95 Milyar doları falan yok Merkez Bankası’nın. Bildikleri bir tek konu var. Bir kurumun içi boşaltılacaksa, en iyi onlar boşaltıyorlar.

“Şimdi bozuk para”

  • Swap ve yaklaşan ödemeleri 95 milyar dolardan düştüğünüzde net rezerv ne kadar biliyor musunuz 45 milyar dolar, sadece 45 milyar dolar ama eksi 45 milyar dolar, artı değil. 200 liralık banknot bu iktidar döneminde, yani 2009 yılında çıktı. 2009 yılında piyasaya sürülen ve o günün kurunda 131 dolar yapan 200 lira şimdi, sadece 28 dolara. Ekonomiyi özetleyebilecek belki en doğru rakam bu. Bir zamanlar bozdurmaktan imtina ettiğimiz o 100, 200 liralar, neredeyse şimdi bozuk para haline geldi. Ekonomik başarıdan şahlanıştan bahsediyorlar, bu şahlanış bir tek istikameti doğru olan kısım var, o da faiz lobisi. Onlar gerçekten şahlandılar.

“AKP ve HDP’nin çizgisi aynıdır”

  • Aslında AK Parti ve HDP’nin Meclis’te gerçekleştirdiği kayıkçı kavgalarına hepimiz şahidiz biz.  Bakmayın ‘HDP’yi kapatırız’ tehditlerine, HDP bugün Cumhur İttifakı’nın varlık sebebidir. İktidar her sıkıştığında HDP sopasını çıkararak gündemi değiştirmeye ve toplumu daha da ayrıştırmaya devam ediyor. AK Parti ve HDP’nin çizgisi aynıdır. İktidarın taktığı o Milliyetçilik maskesine bakmayın. Yeni bir çözüm süreci için toplumun nabzını ölçüyorlar şu anda. Öyle olmasa bebek katili hain Öcalan’ın mektubundan hiç medet umarlar mıydı? Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkaranlar, yarın Murat Karayılan’ı TRT ekranlarına taşıyacaklarına dair sinyal verenlere bakarsanız, benim bu dediklerimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlarsınız. AK Parti HDP’ye o İmralı’da verdiği sözlerden hiç vazgeçmedi. Ama siz dün ‘Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbette açıklayacağız, açıklamazsak namerdiz’ demek yerine açıklamak zorundasınız. Tabi bu sözünüzde samimiyseniz.” (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER