A3 Haber

‘Cumhur İttifakı’ meclis üyelerinden MHP’li başkan hakkında suç duyurusu

‘Cumhur İttifakı’ meclis üyelerinden MHP’li başkan hakkında suç duyurusu

‘Cumhur İttifakı’ meclis üyelerinden MHP’li başkan hakkında suç duyurusu
Şubat 25
22:26 2021

İskilip’in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında MHP’li ve AKP’li belediye meclis üyeleri yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiası ile Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 11 belediye meclisi üyesinin bulunduğu ilçede dokuz üyenin suç duyurusuna imza atması dikkat çekti.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre İskilip Belediye Meclisi’nin toplam 11 üyesinden 9’unun sinin imzasıyla Belediye Başkanı Ali Sülük’ün usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Denetleme Komisyonu da çalışıyor

Suç duyurusunda Belediye Meclisi’nin 4 Şubat’taki toplantısında iddialarla ilgili 5 kişilik Denetim Komisyonu oluşturulduğu belirtilerek, “Bu kapsamda yapılan arıştırma ve incelemelerde söz konusu iddialardan daha fazla usul eksikliği ve suç duyurusunda bulunulmasını gerektirir iş ve işlemlerin olduğunu rastlanmıştır. Buna ilişkin denetleme komisyonu raporu hazırlanma aşamasında olup, bittiğinde sayın savcılığıma iletilecektir” denildi.

İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirmeli

Belediyeye bağlı işletmeler olan mezbaha, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürülen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

“Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk iş ve işlemlerle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılması, İçişleri Bakanlığı’na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur. İskilip Belediyesi dahilindeki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerdeki her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile İçişleri Bakanlığınca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz.”

11 üyenin dokuzu suç duyurusunda bulundu

İskilip’te MHP’li Ali Sülük 2019 seçimlerinde yüzde 49,29 oy ile belediye başkanı seçilirken, belediye meclis üyeliklerinden 7’sini MHP, 4’ünü AKP kazanmıştı. 11 meclis üyesinden 9’unun suç duyurusunda imzası bulunurken sadece MHP’li Murat Kiraz ve Hatun Çam ise suç duyurusunu imzalamadı. Belediye meclis üyelerinin isimleri şöyle:

“MHP: Murat Kiraz, İsmail Suakıtıcı, Mehmet Sözer, Erol Kambur, Hatun Çam, Musa Aslan, İlyas Yaman

AKP: Fatma Selvi, Ahmet Göktaş, Erol Gökce, Bünyamin Zeren”

“AKP milletvekillerinin bir liralık bile faydası yok”

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, önceki belediye başkanı AKP’li Başkan Recep Çatma’nın belediyeyi borç batağına sürüklediğini de geçen ay açıklamıştı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İskilip Belediyesi tarafından Çorum’da faaliyet gösteren yerel ve yaygın basın emekçileri için bir yemek programı düzenlenmiş ve Başkan Sülük burada yaptığı açıklamasında, “Cumhur İttifakı’nda yer almalarına rağmen AK Partili 3 milletvekilinin İskilip’e ‘1 liralık faydası dahi’ olmadığını” ifade etmişti. Belediyenin mali olarak önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Recep Çatma’nın yaptığı yanlışlar nedeniyle sıkıntılı bir süreçte olduğunu anlatan Sülük “Borç batağına soktukları bir belediye varken kredi ile geziler düzenlemişler” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER