A3 Haber

Ümitcan Uygun’un konut dokunulmazlığını ihlal ve tehditten yargılanmasına başlandı

Ümitcan Uygun’un konut dokunulmazlığını ihlal ve tehditten yargılanmasına başlandı

Ümitcan Uygun’un konut dokunulmazlığını ihlal ve tehditten yargılanmasına başlandı
Şubat 25
16:20 2021

Aleyna Çakır adıyla bilinen Sema Esen’in ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun’un “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından yargılanmasına başlandı.

A3 Haber Merkezi | Aleyna Çakır adıyla bilinen Sema Esen’in ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun ile Enes Ö.’nün “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya başka soruşturmadan tutuklanan sanık Ümitcan Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanık Enes Ö. ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından hakim, savunmasını yapması için sanık Uygun’a söz verdi. Uygun, olay günü Bahçelievler Mahallesi’nde alkol aldığını, araba kullanacak durumda olmadığından arkadaşı Enes Ö’yü arayıp kendisini Sema Esen’in evine bırakmasını istediğini söyledi.

Şiddet uyguladığını kabul etti

Enes Ö. ile eve gittiklerini, kapıyı Esen’in arkadaşının açtığını öne süren Uygun, “Bir zorlama olmadan normal şekilde içeriye girdik. Olaydan iki gün önce kendisiyle tartışıp ayrılacak gibi olmuştuk. Yine aynı sebepten tartışmaya başladık. Hakaret, darp, tehdit olmadı. Tartışmanın uzamaması için Enes ile evden ayrıldık” iddialarını dile getirdi.

Suçsuz olduğunu savunan ancak şiddet uyguladığını kabul eden Uygun, Esen’in evinde birlikte yaşadıklarını iddia etti. Uygun, “Elektrik ve su faturası bile benim üzerimedir. Sema, sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Ben o sırada evde değildim. Beni kızdıracak sözler sarf edip bana küfretti. Ben de de sinirle o eve gittim. Çok alkollüydüm. Bir kez tokat attığım doğrudur. Sema astım hastasıydı, ilaç kullanıyordu” dedi.

Tutuksuz sanık Enes Ö. de Ümitcan Uygun’u şahsi aracıyla Esen’in evine götürdüğü, ikilinin evde tartışmaya başladıklarını anlattı. Ümitcan Uygun’un tokat atması sonucu Sema Esen’in bayıldığını belirten Enes Ö, “Ümitcan 15-20 saniyelik bir canlı yayın açtı. Canlı yayında ‘Öyle yapılmaz, böyle yapılır’ dedi. Sema ile Ümit, aynı telefonu kullanıyordu. Canlı yayın yapılan sosyal medya hesabı ise Sema’ya aitti” diye konuştu.

Dosyanın ağır cezaya gönderilmesi talebi reddedildi

Hakimin, olayın tanığı Merve A’nın savcılık ifadesinde, “Sema baygın haldeyken Ümitcan canlı yayın yapıp ‘Sema nakavt öyle olmaz, böyle olur’ dedi” şeklindeki beyanını hatırlatması üzerine Ümitcan Uygun, alkolün etkisinde olduğu için ne söylediğini tam olarak hatırlamadığını savundu.

Uygun’un avukatı Çağatay Cengiz ise müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini, Esen’in olaydan sonra şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Esen ailesinin avukatı ise olayın öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek mahkemenin görevsizlik kararı verip dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermesini talep etti.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın ifade ettiği gibi Sema Esen ile aynı evde birlikte yaşayıp yaşamadığının tespiti için evdeki elektrik ve doğal gaz faturalarının istenilmesine karar verdi.

Mahkeme, dosyanın ağır cezaya gönderilmesi talebini reddederek duruşmayı erteledi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER