A3 Haber

Erdoğan’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Bundan ne ana muhalefet anlar ne İBB anlar, bu benim ‘çılgın projem’

Erdoğan’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Bundan ne ana muhalefet anlar ne İBB anlar, bu benim ‘çılgın projem’

Erdoğan’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Bundan ne ana muhalefet anlar ne İBB anlar, bu benim ‘çılgın projem’
Şubat 26
15:11 2021

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstan’la ilgili konuşarak “Her türlü adımı atıyoruz. Bundan ne ana muhalefet anlar ne İBB anlar. Bu benim ‘çılgın projem’ dediğim bir projedir. Dünya da bu projeyi hayran hayran izleyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gündemde yer alan konulara ilişkin olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin başında Ermenistan’da yaşananları değerlendiren Erdoğan, “Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin, adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım. Ermeni halkı idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür” dedi.

Erdoğan, “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak “Her türlü adımı atıyoruz. Bundan ne ana muhalefet anlar ne İBB anlar. Bu proje benim ta büyükşehir belediye başkanlığım dönemine dayanan bir proje” ifadesini kullandı.

“Bu benim çılgın projem”

CHP’li belediyeleri de eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

  • Sel felaketi oldu, İzmir ne hale geldi biliyorsunuz. İstanbul ne hale geldi, görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamanki gibi artmaya başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden kaldırılmıyor.
  • ‘İnadına’ ifadesini ben İstanbul’a güzellik kazandıracağız, yeni değil, projemiz hazırdır, bu projeyi Karadeniz’e Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz.
  • Bu benim ‘çılgın projem’ dediğim bir projedir. Dünya da bu projeyi hayran hayran izleyecek. Ana muhalefetin icraatı yok.
  • Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin iller bazında kademeli olarak gevşetilmesi kararıyla ilgili de konuştu. Pazartesi günü düzenlenecek kabine toplantısında konuyu ele alacaklarını ifade eden Erdoğan, “Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine’ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız.
  • Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER