Site icon A3 Haber

İzmir Büyükşehir’de tiyatro tartışması: Kayyum mu atandı?

İzmir’de yeniden yapılandırılan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na Yücel Erten’in genel sanat yönetmeni olarak atanması, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Tiyatrocu Nedim Saban, daha sonra sildiği sosyal medya paylaşımında “kayyum atandığını” belirtip sitem ederken; Sancar Maruflu da “Bu tatsız ve kural dışı atandırılmayı üzüntüyle karşılayıp kınıyorum” dedi.

A3 Haber Merkezi | İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden yapılandırılan şehir tiyatrosunda atama krizi yaşanıyor. Genel sanat yönetmeni adaylarını belirleyecek kurulda bulunan Yücel Erten’in, bu kuruldan ayrılıp İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak atanması, çeşitli itirazlara neden oldu.

İBB’deki tiyatro krizinde süreç şöyle gelişti:

Tartışma bundan sonra başladı

İBB’de tiyatro krizi, bu atamadan sonra başladı. Genel sanat yönetmeni alımı ilanına başvuran isimlerden hiçbirisinin seçilmemesi, başvuruları değerlendirecek kurulun içinden bir ismin bu görev için belirlenmesi tepkilere neden oldu.

Nedim Saban’dan “kayyum” suçlaması

Tiyatrocu Nedim Saban, daha sonra sildiği sosyal medya paylaşımında, “kayyum” suçlamasında bulundu. Saban, “Kolpadan genel sanat yönetmeni aranır gibi yapıldı ve bugün kayyum atandı” dedi.

Sancar Maruflu da tepki gösterdi

Sancar Maruflu da sosyal medya hesabında, bu durumu eleştirdi. Maruflu, şunları yazdı: “Yeniden kuruluşu yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmenliğine, aday olmadığı halde ve adaylık için aranılan şartname ile belirtilmiş şartlara uymadığı halde Yücel Erten atandırılmıştır. 76 yaşındaki Yücel Erten’in tiyatro ve sinema bilimi birikimine ASLA itirazımız olamaz. Ancak Yücel Erten’in son ana kadar Seçiciler Kurulu üyesi olması nedeniyle zaten dosya da vermemiş olması, 76 yaşında olması nedeniyle 657 sayılı kanun hükümlerine de uymaması nedeniyle 29 tane seçilme hakkına sahip aday adayı müracaatı varken, dışarıdan bir ismin seçtirtilmesi etik değildir. Yepyeni hedeflerle çıkılan yolda yapılmış ve dosya sunmuş genç ve liyakatli isimlerden hiçbiri mi böyle bir yere SEÇİLMEYİ hak etmemiştir? Usulsüz ve kulis oyunlarıyla belirlenip onaylanmış bir ismin yapılan açıklanmasının Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması keyfiyetinden ne farkı vardır? İzmir Büyükşehir Belediyesi maalesef bir kez daha liyakat için belirlediği ve ilan ettiği kuralları kendi kendine çiğnemiş ve uygulamamıştır. Bu tatsız ve kural dışı atandırılmayı üzüntüyle karşılayarak kınıyorum.”

İlgili Haberler:

 

Exit mobile version