A3 Haber

AKP’li vekil Hülya Nergis: Artık ev ve araba sahibi olmak hiç zor değil

AKP’li vekil Hülya Nergis: Artık ev ve araba sahibi olmak hiç zor değil

AKP’li vekil Hülya Nergis: Artık ev ve araba sahibi olmak hiç zor değil
Şubat 28
13:34 2021

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar gündem yarattı. Nergis programda, “artık ev ve araba sahibi olmanın zor olmadığını” belirtti.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in, “Artık asgari ücretlimizin  evinin önünde arabası mevcut” sözlerine tepkiler sürerken, AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in de 21 Ocak 2021 tarihinde katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar gündem oldu.

Sosyal medya üzerinden yayımlanan bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nergis, köyden kente göçü överek, şehirlerdeki standardın yükseldiğini belirtti.

“Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti” 

Artık ev ve araba sahibi olmanın zor olmadığını ifade eden Nergis, “Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti. Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil.  Aile içerisinde geçmişte bir kişi çalışırdı, şimdi bakıyorsunuz bir kaç kişi birden çalışıyor. Eskiden aileye baba bakardı, erkek evlat çalışırdı. Öyleydi koşullar, ama bugün baktığınızda kız erkek ayrımı olmadan herkes çalışabiliyor. Evin hanımı da, erkekte çalışabiliyor. Hayat standardı çok değişti. Bunu köyde de görüyorsunuz, şehirde de görüyorsunuz. Zaten köyler mahalle oldu. Köy kavramı zaten Büyükşehirler’de kalmadı, ama bu sosyolojiyi de iyi okumak lazım” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER