A3 Haber

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Yarın Selahattin Demirtaş, Osman Kavala tahliye olacak mı?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Yarın Selahattin Demirtaş, Osman Kavala tahliye olacak mı?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Yarın Selahattin Demirtaş, Osman Kavala tahliye olacak mı?
Mart 02
23:36 2021

Erdoğan’ın açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendiren Sezgin Tanrıkulu, “Yarın Selahattin Demirtaş, Osman Kavala tahliye olacak mı?” diye sordu.

A3 Haber Merkezi | CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı”nı değerlendirdi.

Değerlendirmesini Twitter hesabından yayınladığı videoyla paylaşan Tanrıkulu, “Biz bu belgenin kendisine değil uygulamaya bakarız. İhlaller devam ettiği sürece kimse sizin bu belgelerinize inanmaz” dedi.

Tanrıkulu, “Bu belgeden sonra AİHM kararları bağlayıcı, AYM kararları Yargıçlar bakımından dikkate alınacak diyorsunuz. Yarın Selahattin Demirtaş tahliye olacak mı? AİHM kararına uyacak mısınız? Osman Kavala tahliye olacak mı? AİHM’nin bağlayıcı kararına, derhal serbest bırakın kararına uyacak mısınız” diye sordu.

Cumartesi Anneleri İstiklal Caddesi’nde olabilecekler mi?

Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri’ne yönelik yasağı da hatırlatarak “Bu hafta Cumartesi Günü Cumartesi Anneler İstiklal Caddesi’nde, 750. haftada yasaklanan ve 2 yıldır oturmadıkları meydanda, pandemi kurallarına da dikkat ederek, yani sizin kongreleriniz gibi değil, sadece 50 kişi bir araya gelerek, araya mesafe koyarak toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanabilecekler mi kullanmayacaklar mı” diye sordu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskıları anımsatan Tanrıkulu, “Boğaziçi Üniversitesindeki abluka kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı” diye sordu. Uygulamaya bakılacağını vurgulayan Tanrıkulu, “Buna bakılır. Biz de buna bakarız dünya da buna bakar, yurttaşlarımız da buna bakar. Dolayısıyla bu sunduğunuz belgenin uygulaması bu dediklerimdir, yani herkes için emsal olmuş, ağır örneklerdir. Bunlar burada durduğu sürece, bu dediğimiz ihlaller devam ettiği sürece kimse sizin bu belgelerinize inanmaz” dedi.

Tanrıkulu sözlerini şöyle tamamladı: “Bir taraftan ifade özgürlüğü diyeceksiniz, toplantı özgürlüğü diyeceksiniz, hukuki öngörülebilirlik hakkı diyeceksiniz, hukuk devletinin üstünlüğü diyeceksiniz… Hukuk devleti üstünlüğünün nişanesi olan dokunulmazlık konusunda da siyasi mühendislikle getirmiş olduğunuz fezlekeleri parlamentonun gündemine alacaksınız! Bunlar bir arada yürümez!

Bir taraftan da tutuklamalar bu şekilde devam edecek, kimse sokağa çıkamayacak, kimse sözlerini söyleyemeyecek ama diğer taraftan siz diyeceksiniz biz eylem planını harekete geçiriyoruz. Şimdiye kadar neredeydiniz, bu hükemet siz değil miydiniz, bunları yapan sizin bürokratlarınız, sizin kamu görevlileriniz değil miydi?

Bu belge hükümetin içinde bulunduğu çıkmazın ve ağır insan hakları ihlallerinin aynı zamanda itirafıdır. Biz yurttaşlarımızın insan hakları konusunda yanında olmaya devam edeceğiz.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER